Connect with us

Lifestyle

„Девин“ ЕАД с две призови места в конкурса „Най-зелените компании в България“ 2022

Avatar

Публикувано

на

Девин награди

снимка: ПР

Първата българска компания за бутилирана вода, която постигна въглероден неутралитет както на ниво компания, така и на ниво продукт, заслужено грабна първото място в новата категория „Лидер в зелените инициативи“ в дванадесетото издание на конкурса „Най-зелените компании в България“. Отличието е за дългогодишните комплексни усилия и работа, които „Девин“ ЕАД полага ежедневно и едновременно в няколко посоки, за да стане компания с положително въздействие, използваща възможностите на бизнеса, за да изгражда приобщаваща и устойчива икономика. След дълъг и нелек процес на оценка „Девин“ ЕАД успя да покрие високите критерии за сертификация по стандарта B Corporation® и в годината на своята 30-а годишнина получи привилегията и признанието да стане част от световната общност на B Corps™. Компанията получи и отличието в категория „Зелен проект“ за инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ за реставрацията на естествени източници на минерална и изворна вода в страната.

Устойчивата икономика е сред основните бизнес приоритети на „Девин“. Радваме се, че усилията, които полагаме от години за опазване на околната среда, запазването на биоразнообразието и стремежът ни да осигуряваме на пазара продукти с чиста, натурална вода, получиха своето заслужено признание както от общността на B Corps™, така и от наистина ангажираните с устойчивото бъдеще общности в България. Особено сме щастливи, че ни бе присъдено първото място в категория „Лидер в зелените инициативи“, защото нашата основна цел е като сертифицирана B Corporation® компания да се трансформираме в компания с положително въздействие, която използва бизнеса като сила за добро и има значим принос в сфери, които далеч надхвърлят икономическите измерения,“ сподели Петя Манастирска, мениджър „Устойчиво развитие и качество“ в „Девин“ ЕАД.

„Девин“ работи с каузата, че всеки бизнес и особено лидерите в своя сектор играят важна роля за създаването на устойчива икономика с ниска въглеродна интензивност. Ефективното използване на енергията и намаляването на емисиите на парниковите газове са сред основните ѝ бизнес приоритети и в съответствие с Глобалните цели за устойчиво развитие. Специалистите от екипа на компанията са отворени да съдействат на своите колеги от различни браншове с насоки как да се включат в общността на B Corps™ и се надяват примерът на „Девин“ да вдъхнови и други бизнеси у нас да се присъединят към ценностите и мисията за позитивно влияние върху обществото и околната среда, като приемат политиките и философията на B Corp™. Само така можем да поемем по пътя към качествено нова бизнес среда в полза на планетата, обществото и общото ни бъдеще, убедени са всички в „Девин“.

Като пазарен лидер „Девин“ ЕАД осъзнава своята роля да полага грижа за обществото и да вдъхновява с примера си. Ето защо по повод своя 30-годишен юбилей, компанията се ангажира с реставрацията на естествени източници на минерална и изворна вода в цяла България и заслужено спечели приза в категория „Зелен проект“. Инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ се реализира съвместно с Националното сдружение на общините в Република България.

Advertisement

Кампанията има за цел да построи мост между традициите и бъдещата употреба на източниците на минерална и изворна вода, защото един от неизменните приоритети в работата на „Девин“ е да използва природните ресурси с отговорност, внимание и грижа.

Конкурсът „Най-зелените компании в България“ за дванадесета поредна година отличи компаниите, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции в каузи за по-здравословна околна среда.

Continue Reading
Advertisement