Connect with us

Класическа

Дейвид Гарет със специален поздрав към българските си фенове

Avatar

Публикувано

на

снимка: © Christoph Köstlin

Малко  преди да пристигне за първия си напълно разпродаден концерт в България  на 4 февруари, суперзвездата Дейвид Гарет записа кратко видео обръщение към българските си фенове.

Цигулковият виртуоз, превърнал се в световен феномен  посвещава няколко специални минутки на многобройните си фенове у нас и с помощта на клипа ги кани да надникнат директно в неговата слънчева трапезария, озарена с още по-слънчевата му усмивка.

Гарет изразява своето вълнение, че на 6 юни в Арена Армеец ще можем да го видим заедно с неговия бенд в един пълнокръвен, динамичен, изпъстрен с емоция и визуални ефекти кросоувър спектакъл.

https://www.youtube.com/watch?v=OsMNAfKEtq8&feature=youtu.be

Advertisement

В него Гарет ще разгърне изключителния си импровизационен талант и ще представи на живо добилите световна известност аранжименти за цигулка, написани от самия него, на хитове като Dangerous и Smooth Criminal (Майкъл Джексън), Stairway to Heaven и Kashmir ( Led Zeppelin), We Will Rock You ( Queen), Bitter Sweet Symphony (The Verve), Nothing Else Matters (Metallica), November Rain (Guns’n‘Roses) и много други.

Никак не е случайно, че в този кратък преглед на репертоара, с който ще ни запознае харизматичният Дейвид през юни, фигурират не малко рок класики. Често наричан „съвременният Паганини“ или „Цигуларят на дявола“, заради блестящата си роля в едноименния филм за живота на италианския гений,  цигуларят  от американско-немски произход често признава, че неговият начин да усеща и пречупва музиката е преди всичко като на рок музикант, който не признава творчески граници, въпреки че корените му са в класиката, а самият Паганини е негов идол.

Виртуозът, който от години покорява най-престижните  световни концертни зали по целия свят, с присъща само за гениите скромност признава, че интересът към него у нас е надминал очакванията му: първият му концерт, който предстои само след две седмици в зала 1 на НДК, бе разпродаден за отрицателно време, а вторият,  в Арена Армеец на 6 юни, се запълва със смайваща скорост– не само от фенове, които не успяха да се сдобият с билети за първия му концерт, но и от тези, които искат да се докоснат и до класическото, и до поп/рок амплоато му.

Ето защо, всички, които желаят да увеличат шансовете си да се сдобият с добри места, е добре да помислят да си набавят билети за концерта на 6 юни колкото се може по-бързо, защото капацитетът на залата бързо се изчерпва, съветват организаторите от АРТ БГ.

Най-лесно меломаните могат да го направят онлайн на Eventim.bg и алтернативно на физическите каси от мрежата на Eventim. Цените са между 65 и 185 лв.

Advertisement

Още новини и любопитни факти за спектакъла на 6 юни следете в официалното фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/140556636604843/