Connect with us

Общество

Делчо Делчев ще показва как се поправят мебели в МЕЛБА

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Вторият образователен клас в новия формат на МЕЛБА Инициативи за дизайн – МЕЛБА УЧИЛИЩЕ, е с тема на Съживяване на стари мебели с 3D принтиране. Водещ е архитектът Делчо Делчев, създател на Smart Fab Lab.

След успешния първи клас с Надежда Георгиева от Sito Studio, в който участниците твориха със ситопечат, организаторите от Комплект се спряха на техниката 3D принтиране.

Всеки, който се включи в класа, ще материализира въображение и идеи, възползвайки се от съвременни технологии за прототипиране, провокиран от захвърлена на боклука стара счупена закачалка или друга мебел.

Участниците трябва да умеят триизмерно чертане или да се самоподготвят специално за курса (Rhinoceros, Fusion 360, AutoCAD или друга чертожна програма). Софтуерът за 3D печат ще се разучава и използва по време на работилницата, тъй както и инструкциите за ползване на самия 3D принтер. Ще се работи на CURA 4.1 и Ultimaker 2+/3.

Advertisement

Всеки участник ще получи допълнително ваучер за 10 часа 3D принтиране, които могат да се ползват до края на годината, когато получат вдъхновение след края на класа.

Делчо Делчев е сред ярките трансформатори на средата ни. Архитект по образование и неуморим деец по сърце, той е сред основателите на известната група Трансформатори. Впоследствие се оттегля, за да се впусне в създаването на български клон на международната верига SmartFabLab, понастоящем успешен инкубатор на смислени прототипи, някои от които изведени до масово производство. Той е добре запознат с даденостите на Габрово, а през 2013 е част от екипа, подготвил Културната стратегия на града. Делчо умело ще напътства участниците в хакатона с експертност по теми за архитектура, урбанизъм, наследство и намеси в градската тъкан.

Continue Reading
Advertisement