Connect with us

Събития

Деляна Маринова-Джуджи стана истински тапас майстор

Avatar

Публикувано

на

STM 7551

Испански изкушения на малки хапки, поднесени специално от Джуджи, опитаха гостите на новия бар в София – My Tapas. Винаги усмихнатата и харизматична Деляна Маринова-Джуджи прие с удоволствие предизвикателството да застане зад бара и да приготви няколко вида тапас от менюто на новото заведение, следвайки вещите напътствия на домакините. Тя приготви любимия на всички тапас с чорисо върху сос от манатарки и малки кюфтенца с доматен сос. После ги поднесе на гостите, сред които беше и певицата Мария Грънчарова.

Откритата демонстрацията на Джуджи беше съобразена с основното правило в My Tapas Bar – всички тапас и деликатеси да бъдат приготвяни на място, пред погледа на гостите. Поднасянето на малки комплименти или индивидуални порции мезета не е присъщо за баровете у нас. My Tapas Bar се стреми да пренесе тази испанска култура на хранене и удоволствие от комбинирането на вкусовете в центъра на София.

STM 7520

Произходът на думата „тапас“ идва от стария обичай чашите в испанските кръчми да бъдат покривани с резен хамон или парче хляб за да се предпазят от мушици и прах. От там думата tapa – „похлупак“ постепенно придобива съвременното си значение на „мезе“, нещо за хапване в компания на питието.

Вкусни тапас с чоризо, наденички с лимонов крем, тапас със салсичон и паста от патладжан или абсолютната испанска класика тапас бравас – печени картофки в доматен сос, месни деликатеси и сирена бяха само малка част от испанските искушения, които опитаха гостите.

За високия градус на вечерта помогнаха и хубавите питиета, които са на особена почит в My Tapas Bar. Гостите можеха да избират между първокласно чешко, немско и испанско пиво, а почитателите на виното имаха на разположение листа от различни испански и български вина.

Advertisement

В допълнение на основната тапас кулинария и съчетанието ѝ с най-подходящото питие, собствениците са се захванали с амбициозната мисия да представят и популяризират някои позабравени сортове българско вино, регионални деликатеси и стари техники за консервиране на храна в уютната обстановка на My Tapas Bar на ул. „Христо Белчев“ 8.

Continue Reading
Advertisement