Connect with us

Телевизия

Ден на отворените врати в БНТ-Благоевград и специална рубриката „Родолюбие“ по БНТ 2

Avatar

Публикувано

на

Still0510 00003

снимка: БНТ2

В празничния 24 май, БНТ-Благоевград ще отвори вратите си за посетители и започнa вдъхновяващата рубрика „Родолюбие“ в ефира на канала за култура и образование на обществената телевизия  

За 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, екипът на БНТ-Благоевград започна специалната авторска рубрика „Родолюбие“ в ефира на БНТ 2. В рубриката деца рецитират любими и вдъхновяващи български стихотворения. В празничния ден, който е и официален празник на Благоевград от 10:00 ч. БНТ-Благоевград ще отвори вратите си за посетители през целия ден.

Идеята за рубриката „Родолюбие“ обединява деца и родители, като някои от малките участници буквално израстват с нея, рецитирайки ентусиазирано едни от най-съкровените български текстове на Иван Вазов, Петко Славейков, Леда Милева, Христо Ботев, Ран Босилек, Атанас Далчев и др. Зрителите могат да гледат видеата от 20 май в ефира на БНТ 2 и онлайн на bnt.bg., както и в youtube канала на обществената медия.

На празничния 24 май, телевизионният екип от БНТ-Благоевград ще посрещне гостите на персонален тур и ще покаже как изглежда телевизията отвътре в сградата на обществената медия. Екипът ще покаже студийния комплекс и ще запозне желаещите с професиите в телевизията. Скоро БНТ-Благоеград ще открие кът с първите камери, пултове и техника, с които са стартирали предаванията през 1975 г. Това ще бъде музеят, който ще разказва за телевизионната история.

Advertisement

Гледайте видеата на децата от рубриката „Родолюбие“ по БНТ 2 и официалните канали на обществената телевизия.

Continue Reading
Advertisement