Connect with us

Lifestyle

Детски мюзикъл „Приказка за водата“с премиера на 26.10

Avatar

Публикувано

на

profilna
На 26-ти октомври (понеделник), от 11 часа, Дом на културата „Средец“ ще бъде домакин на премиерата на най-новия детски мюзикъл на композитора Венци Мицов „Приказка за водата“. Сюжетът е приказен, либретото е дело на тандема Венцислав Мицов – Момчил Георгиев. Представлението е подходящо за деца от 5 до 15 години, техните родители и за всички жадни за представления посетители.
В детската продукция ще участва и камерен оркестър с много музикални инструменти, които децата ще могат да чуят и видят на живо: цигулка, виола, виолончело, контрабас, флейта, обой, кларинет, фагот, валдхорна, тромпет и ударни. В ролята на различните персонажи ще влязат професионални оперни певци и деца, които учат пеене в НМУ „Любомир Пипков“, София. На диригентския пулт ще бъде маестро Христо Павлов.
Сюжетът на „Приказка за водата“ интригува с множество вълнуващи мигове. Спектакълът е изпълнен с детски песни, инструментални встъпления, лайт мотиви, разказващи епизоди и смешни моменти. Основният персонаж е млад цар, който встъпва във власт. Ще разберем за неговите вълнения, за веселите моменти, но и за проблемите в Царството. Ще проследим тревогите на царя за това че Царството му остава без вода.
Поуката от мюзикъла е важна житейска мъдрост, която е добре да бъде осъзната от децата: Да пазят водата, природата и всички нейни земни ресурси.
Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
Организатор на събитието е Д Мюзик, инициатор и на „Концерти за малчугани и великани“.

Събитието ще бъде проведено с оглед на всички противоепидемични мерки за превенция с Ковид 19.

Входът е свободен.

Повече за спектакъла тук:https://www.facebook.com/musicalforkids.bg/
Continue Reading
Advertisement