Connect with us

Култура

Детското четене завършва с четене на музиканта Иван Лечев

Avatar

Публикувано

на

И този уикенд книжарници „Сиела” станаха място, където поне за малко децата предпочетоха книгите пред мобилните устройства. Малки и големи слушаха как Саня Армутлиева, Михаил Вешим и Георги Тошев четат откъси от свои любими детски книги. На 20 април кампанията „Аз игрА-Я със Сиела” продължава със събитие, в което ще вземе участие един от членовете на супергрупа „Фондацията” Иван Лечев.

В събота писателят Михаил Вешим почете стихове на Марко Ганчев на ученици в „Сиела – Ректората”, след което заедно поговориха за книгите, които трябва да четат в училище, както и за тези, които наистина им се четат. Следобеда на същия ден управителят на „Вирджиния Рекърдс” и съдия от X-Factor  Саня Армутлиева прикова вниманието на децата в книжарница „Сиела – Витоша” със стихове от поредицата „За кучета и котки” и откъс от „Копче за сън” на Валери Петров.

В неделя журналистът Георги Тошев чете забавни откъси от „Пипи Дългото чорапче”, като помоли малките си гости да му нарисуват червенокосата героиня. Някои рисунки се получиха съвсем като оригиналните илюстрации.

Тази сряда, 20 април, от 18:30 часа музикантът Иван Лечев ще чете в „Сиела – Ректората” от любимата си детска книга „Алиса в Страната на чудесата”.

Кампанията „Аз игрА-Я със Сиела” насърчава любов към книгата още в ранна детска възраст, показвайки на хлапетата, че четенето може да бъде забавно, точно като игра. За целта известни лица от българската музикална, театрална, литературна и телевизионна сцена се присъединиха към инициативата, а всички книги за деца и тийнейджъри на издателство „Сиела” могат да бъдат закупени с отстъпка от 20 до 50 % в книжарници „Сиела” и на www.ciela.com до края на април.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement