Connect with us

Култура

Дефиле и ревю на тазгодишното издание на фестивал „Музите“ в Созопол

Avatar

Публикувано

на

2023 Collage 3 BG 2048

С пъстро дефиле из улиците на Созопол и цветно ревю на сцената на Аполония ще стартира най – красивия фестивал на Созопол – Музите. Участници, гости, туристи и почитатели ще бъдат част от това вълнуващо преживяване и ще се потопят в неповторимата атмосфера на Созопол и Музите.

Дефилето на участниците ще премине по централните улици на града и ще постави едно прекрасно начало на събитието.

Ревю ,, Среща на нациите“ ще представи на сцената традиционни национални костюми на гостуващите посолства на фестивала и чуждестранни участници. България ще участва в ревюто с български национални носии от 6 –те етнографски области на България, а Созопол, като домакин на събитието ще се представи с българска национална носия от Странджанска етнографска област

05.07. Сряда

19:30 – 20:00 ч. Дефиле на участниците по маршрут: СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ул. Одеса, ул. Ропотамо, площад „Черно море“, ул. Републиканска, Летен театър „Аполония“.

Advertisement

20:00 – 20:30 ч. Летен театър „Аполония“. Церемония по откриване на ХVII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“.

20:30 – 21:30 ч. Летен театър „Аполония“. „Вечер на нациите“. Ревю на посолствата с традиционни национални костюми .

Tази година от 5 до 15 юли за 17ти пореден път град Созопол ще бъде домакин на фестивал Музите, организиран от Сдружение „Музите” в партньорство с Община Созопол. Фестивалът се провежда под патронажа на г-жа Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България.

За информация: www.muzite.org.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement