Connect with us

Музика

Децата от вокална група Мики Маус заснеха видеоклип към песента „Африка“

Avatar

Публикувано

на

IMG 2005

снимка: PR

Групата на малките Мики Маусчета с ръководител певицата Вяра Панталеева представя новото си видео към авторската песен „Африка“. Главен герой в нея е един безгрижен хипопотам, за когото момичетата на възраст между 4 и 7 години разказват в поп и хип-хоп стил.

Съвременните тенденции в музиката не остават чужди на децата – в „Африка“ чуваме и бийтбокс , дело на Валерия Стоянова от XS Artists – ученичка на световната шампионка Адриана Николова – Печенката. Забавните музика, текст и аранжимент карат и деца, и възрастни да си тананикат парчето.

Музиката на „Африка“ е на Вяра Панталеева, която вече четвърта година поред е отдадена на вокалната група и работата с децата. И както всички хубави неща, които просто трябва да се случат, идеята за песента се ражда спонтанно. „В Африка, далеч оттук, / Не на север, а на юг. /Там сред гьол един голям/ Къпел се хипопотам“ – така започва текстът, чийто автор е режисьорът Теодора Попова-Лазарова. Съществен принос за цялостното звучене обаче има и аранжиментът, за който е отговорен Петър Рангелов, звуков инженер в студио „Пасифик“, където децата записаха песента.

Не след дълго, Мики Маусчетата побързаха да заснемат и видеокато отново се довериха на режисьора Любо Цанков, с когото са снимали повечето си клипове до момента. В това число влиза и първото видео „Мики Маус-чета“, което достигна до 154 хиляди гледания в Youtube. Сценографията и рисунките пък бяха поверени на Яна Раданова.

Advertisement

Клипът на „Африка“ е заснет в читалище „Николай Хайтов“, където децата се учат да пеят и репетират два пъти в седмицата.

Скоро можем да очакваме авторска песен и на големите Мики Маусчета, а за края на учебната година всички деца от вокалната група вече подготвят специален тематичен концерт с любими песни, обичани от малки и големи.

Повече информация за вокалната група: http://mmsingers.com/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement