Connect with us

Lifestyle

Джаз сензацията Open Source Trio с концерт у нас

Avatar

Публикувано

на

Една от сензациите на световната джаз сцена тази година е международното Open Source Trio, което се състои от млади музиканти от България, Германия и холандския остров Кюрасао, а концертът им у нас на 18 септември (четвъртък) в клуб Studio 5 от 22:00 часа е част от европейското турне на бандата. През декември 2013 тяхното видео „Mirage“, беше отличено като „Видео на деня“ във водещия меломански сайт allaboutjazz.com („Всичко за джаза“), а едноименият албум бе издаден през раните месеци на 2014 и посрещнат с възторжени ревюта в джаз средите. Бандата е основана в Ротердам със състав Момчил Атанасов (пиано) , Рейлемон Янга (бас) и Юри Шеве (барабани) като фактът, че членовете й вече живеят и свирят в различни държави не им пречи да се събират често за творчески сесии, последната от тях осъществена в България, където триото прави представяне на композиции и записи от новия си албум. Музикантите в Open Source Trio са с различно музикално минало, но се срещат на неутралната територия на импровизацията, а композициите на триото са повлияни от стилове като джаз, фолкор, поп, рок, латин, класическа и електронна музика.

landscape2
Пианистът Момчил Атанасов, който е отраснал сред просторите на българските планини, черпи своето вдъхновение от природата и контраста ѝ с модерното общество. Басистът Рей Янга добавя емоционални линии без да пропуска груува и винаги добавя лек карибски привкус, а немският барабанист Юри Шеве, който е отраснал под влиянието на рок музиката знае как да подчертае скритото съобщение на произведението и да му вдъхне характер – неговите изпълнения могат да бъдат от ясни ритми до сложни текстури.
Организатори на лайва са Studio 5 и Vulsima, а билетите са ограничени и могат да бъдат закупени онлайн в мрежите на Eventyard и Ticket Logic Bulgaria.

POSTER_STUDIO5_300DPI_03

Повече информация за Open Source Trio може да откриете на официалния им сайт: opensourcetrio.comPOSTER_STUDIO5_300DPI_03POSTER_STUDIO5_300DPI_03Клипове на Open Source Trio можете да гледате на линкoвете по-долу:
http://youtu.be/c6PRzG4ixLA

Continue Reading
Advertisement