Connect with us

Култура

Джанет Еванович се завръща с „Пръстенът на цар Соломон“ 

Avatar

Публикувано

на

Пръстенът на цар Соломон снимка scaled

Забавни герои, луди пътешествия и заплаха от древно зло дебнат в началото на новата поредица на американската писателка.

Докато почитателите на класическите авантюристични истории очакват Харисън Форд отново да се появи на екран в ролята си на Индиана Джоунс през 2023 г., на български език излиза изпълнен с екшън приключенски роман – „Пръстенът на цар Соломон“, който обещава да ви потопи във вълнуваща мистерия, достойна за култовия археолог.

Американската писателка Джанет Еванович („Стефани Плъм и случаят с пенсионирания мафиот“, „5 за четири“, „Право в десетката“) се завръща с гръм и трясък на литературната сцена и дава началото на изцяло нова приключенска поредица с главен герой – енигматичната авантюристка Габриела Роуз.

Заплаха от древно зло, забавни герои, далечни земи, много оръжия и нотка забавна романтика ще потопят читателите в дебрите на спиращо дъха пътешествие, чиято крайна цел е „Пръстенът на цар Соломон“. А пряк път до него няма.

Да сте загубили нещо? Габриела Роуз знае как да го открие. Тя е надеждна, хладнокръвна и умее да работи с повече оръжия, отколкото можете да изброите. Професионалният ѝ опит е пълен с изгубени съкровища, изчезнали реликви и откраднати ценности, завърнали се при собствениците си. Срещу прилична цена, разбира се.

Advertisement

Този път обаче клиентът на агент Роуз не е поредният милиардер, а собственото ѝ семейство, чийто дом ще бъде заличен от картата, ако Габриела не успее бързо да събере огромна сума пари. Вдъхновена от стара семейна легенда, Габриела се отправя към джунглите на Перу в преследване на пръстена на цар Соломон и изгубеното съкровище на Лима.

Но тази работа е свързана с огромна спънка в лицето на бившия съпруг на Габриела – Рейфър. Именно Рейфър притежава картата, която ще отведе Габриела до съкровището, а условието да ѝ помогне, е да я придружи в пътешествието ѝ.

Когато не се карат, двамата са страхотен екип. Ще е нужна обаче цялата им изобретателност, за да оцелеят в сблъсъка си с мистичната секта на магьосника Ел Драгон, която се кланя на бога на смъртта на инките Супай.

Напрегнато, забавно и пристрастяващо, началото на новата поредица на Джанет Еванович обещава още мистериозни загадки, на които и Лара Крофт не би устояла.  Многоцветните герои, изгарящата химия помежду им и безупречният хумор превръщат „Пръстенът на цар Соломон“ в един от най-четивните приключенски романи на годината.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement