Connect with us

Култура

Дженифър Лопес и Матю Маконахи са лицата на Св. Валентин по TV1000

Avatar

Публикувано

на

TV1000 Falstart shot

снимка: Paramount

Февруари е месецът на любовта, това се знае. В тази връзка филмотечният  TV1000 събира в рубрика „Противоположностите се привличат“ някои от най-популярните романтични филми всяка неделя и понеденик вечер след 20:00 часа.

Матю Маконахи и Сара Джесика Паркър с „Фалстарт“ на 12 февруари и Дженифър Лопес и Ричард Гиър със „Ще танцуваме ли“ на 13 февруари са двойките на предпразничния уикенд. Впрочем на 13 февруари Дженифър Лопес е и в „Петзвезден романс“ с Рейф Файнс, както и в „Момичето от Джърси“ с Бен Афлек – на самия Св. Валентин.

Разбира се, на 14 февруари ще може да се види „Денят на влюбените“ с плеяда холивудски звезди. И още: „Любовта е опиат“ с Джейк Джиленхол, „Ема“ с Гуинет Полтроу – на 20 февруари, „Опасни връзки“ с Джон Малкович на 28 февруари и още…

Матю Макконъхи e 35-годишният Трип, който все още живее с родителите си. И кой би го винил? Не плаща наем, има страхотна стая, а мама се грижи за прането.

Advertisement

Отчаяно решени да го накарат да се изнесе от къщата, родителите му наемат прекрасната Пола (Сара Джесика Паркър) да му окаже малко натиск. Но те не очакват Трип да отвърне със същото! Зоуи Дешанел, Джъстин Барта, Тери Брадшоу и Брадли Купър също се включват в тази романтична битка на характери, която доказва, че няма нищо по-хубаво от родния дом.

Джон Кларк (Ричард Гиър) е чикагски адвокат работохолик, който въпреки солидната си заплата и любящо семейство, не е в състояние да преодолее чувството, че нещо в живота му липсва. Една вечер просто му хрумва да промени нормалния си маршрут на прибиране и се отбива в студио по танци с надеждата да срещне Паулина (Дженифър Лопес) – красивата учителка, която той често вижда през прозорците.

Въпреки че Паулина предугажда още в зародиш всички романтични желания, които той би имал спрямо нея, тя все пак създава с него връзка, която е повече от нормалните отношения между учител и ученик. Въодушевен от новото си хоби, Джон се концентрира в репетициите за състезанието по танци, като не посвещава съпругата си Бевърли (Сюзън Сарандън) в намеренията си.

Advertisement