Connect with us

Събития

Джи Хий Лий закрива корейската гала на ONE DANCE WEEK

Avatar

Публикувано

на

PJH 7012432432

Спектакълът СЛЯП на Move Pocket Dance Company и Джи Хий Лий е последният от корейската програма в рамките на фестивала за съвременен танц в Пловдив. На 05 септември, в 21:30, в Дом на културата „Борис Христов“ публиката ще присъства на един необикновен танцов пърформънс.
СЛЯП е елегантен разказ за нищетата на човешкото същество, неспособно да живее в споделеност и доверие към другия. Спектакълът се занимава с вътрешния свят на самотния човек, който се чувства безпомощен и уязвим в социалната реалност, която обитава .Тренираните тела на изпълнителите с особена лекота сменят стилове и маниер на танцуване. Съвременни техники, минималистични движения, неочаквано преместване в пространството в амбианса на силно въздействаща музикална и светлинна среда се редуват с успокоението на класическата музика на Росини, на която изпълнителите демонстрират невероятната си класическа балетна подготовка. Взаимодействието между танцьорите се разгръща с лекота и чувство за хумор. Основният изпълнител в своята черна тюлена пола напомня иронична съвременна реплика на „черния лебед“.
СЛЯП ще ви усмихне, но и натъжи, ще ви накара да погледнете в себе си, но и да се видите отстрани, да се развълнувате, но и да изпитате покой. Накратко, поканата е за преживяване, не за представление.
Очакваме ви на 05 септември в Дома на културата.

PJH 6412

снимка: One Dance Week

Билети за спектакъла можете да закупите от офисите на Eventim.
Корейските спектакли в програмата на ONE DANCE WEEK се осъществяват с подкрепата на Lidl Bulgaria.
ONE DANCE WEEK е фестивал за съвременен танц и пърформънс, който тази година ще се проведе в Пловдив от 28 август до 6 септември. Той стартира през 2008 г. и ежегодно представя спектакли от Европа, Азия и Америка, които представят различни тенденции и течения в съвременния танц.
Събитието се организира от независимата платформа за културни събития ЕДНО в партньорство с Фондация Америка за България и Община Пловдив. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DESIGN WEEK.
ONE DANCE WEEK e част от събитията в подкрепа на кандидатурата на град Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

Continue Reading
Advertisement