Connect with us

Музика

Дивата симфония отново в зала България

Avatar

Публикувано

на

Веднага след световната си премиера Дивата симфония на Дан Браун пристигна в зала България, а сега почитателите й ще могат да я чуят отново на 27 ноември от 11 часа. 

Произведението за деца, написано от автор № 1 на бестселъри на Ню Йорк Таймс, е включено отново в сезона на музикалната образователна програма на Софийската филхармония- Фортисимо Фамилия, поради огромния интерес на публиката.

След дълга и успешна кариера като писател световноизвестният романист Дан Браун пожъна изключителен успех и като композитор. Главният герой в симфонията за деца е любезният и любознателен Маестро Маус. Той ще разходи малките си почитатели из цялата история, в която се преплитат мзуиката и животинския свят, сякаш за да ни подскаже, че всичко около нас е музика.

Прекрасните рими с поука от илюстрованата книга “Дива симфония” и този път са поверени на актьора Петко Венелинов. А оркестърът на Софийската филхармония ще свири под диригентството на изключителния Григор Паликаров.

„Моята надежда за „Дива симфония“ е да предоставя забавна, свежа възможност за семейства, родители, деца и хора от всички възрасти да се свържат отново с магическото преживяване на класическата музика, както в концертната зала, така и в дома. Надявам се публиката да се забавлява толкова, докато слуша, колкото и аз, когато композирах.“, споделя Дан Браун.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement