Connect with us

Lifestyle

Framheim Innovation Space отвори врати с благотворителна изложба „Wings“

Avatar

Публикувано

на

Framheim 1

снимка: ПР

С благотворителна изложба „Wings“ отвори врати най-новото място за креативно творчество и събития в София – дигиталната лаборатория Framheim Innovation Space. Изложбата е в подкрепа на децата от 4.ОУ „Проф. Джон Атанасов“. Със събраните средства от продажбата на картините ще бъде обновен сайта на училището и ще се осигури компютърна техника за учениците, за да могат уверено да развиват своите дигитални умения и смело да вървят по пътя към осъществяване на мечтите им.

Авторите на картините – Марина Шидерова, Александър Тодоров и Борис Сокачев са част от екипа на дигиталната лаборатория и са посветени на идеята да изпреварят времето с идеите и дизайните си. Изложбата се състои от черно-бели картини и носи обобщаващото име „Wings“, защото „дава криле“:

„Избрахме тази тема, защото 2020 година ни накара да се замислим малко повече за живота ни и за света около нас. Провокира ни да се обърнем към себе си, да преоткрием кои сме, в какво вярваме, какви са мечтите ни. Да разберем кое е това нещо, което ни дава сили да продължаваме да се борим и да вървим по пътя на вдъхновението и радостта от живота. Дали е нещо свръхестествено и по-специално, което ни закриля и не допуска да се повлияваме от всичко негативно, което ни се случва, или съзнанието, че от нас и вярата в собствените ни възможности зависи дали ще полетим към мечтите си, или ще останем долу. Нашият екип винаги гледа от светлата страна на нещата и точно това ни подтикна да отворим вратите на нашия дом „Домът на Фрам“ – Framheim Innovation Space. Надяваме се това място да даде начало на нови приятелства, партньорства, да събира талантливи хора, да зарежда с приятни емоции и желание за творене, да вдъхновява и окрилява.”, заяви организаторът и автор в изложбата, а също основател и изпълнителен директор на дигиталната компания, Марина Шидерова.

В творбите на Марина може да видите изображения на пазители – ангели и светци, които закрилят семейства и близки, и дават вяра и сила на тези, които имат нужда. Борис представя „гонителите на злото“ с поредицата си изображения на кукери, а Александър провокира с картините си събуждане на съзнанието у човека и излизане от дехуманизирания свят и антиутопичните имагинерни състояния на духа.

„Живеем за изкуството под всякаква форма и намираме вдъхновение във всичко. Във Фрамхайм всеки твори по призванието си и затова в проектите, с които се захванем, включително и изложбата, оставяме частица от сърцата ни“, допълни Марина Шидерова.

Официалното откриване на Framheim Innovation Space и благотворителната изложба „Wings“ се състоя на 15-ти октомври 2020 г. Събитието уважиха популярни лица, от различни сфери на обществения живот, познати с иновативната си мисъл. Сред тях бяха съоснователят на „Импетус Капитал“ Виктор Манев и създателят на „SoftUni“ Светлин Наков, които поднесоха специални поздравления към организатора на събитието и основател на Framheim Innovation Space – Марина Шидерова.

Advertisement

Творбите от благотворителната изложба за окриляване на млади таланти ще бъдат изложени във Framheim Innovation Space до Коледа – най-вълшебният ден в годината. Всеки, желаещ да разгледа изложбата и/или да подкрепи благотворителната кауза, може да го направи като посети „Домът на Фрам“ всеки делничен ден между 09:00ч. и 19:00ч. на адрес: ул. Хайделберг 2, ж.к. Дружба 1, гр. София.

Framheim Innovation Space е домът на Fram Creative Solutions – екип от CX, UX и дизайн специалисти, чиято мисия е да превърне дигиталния отпечатък на своите клиенти във функционално произведение на изкуството. Eкип, който обожава нови предизвикателства, иновативни идеи и творци с визия за бъдещето на бизнеса в дигиталния свят. Framheim Innovation Space отваря вратите си за всички, които имат нужда от място, където да вдъхнат живот на идеите си, да се срещнат със себеподобни професионалисти, да обменят опит и възгледи за бъдещето и да проектират следващите стъпки на дигиталната еволюция.

Научете повече за Fram Creative Solutions на техния сайт.

Continue Reading
Advertisement