Connect with us

Tехнологии

Дизайн made in Ukraine: KIVI представи линията Smart TV

Avatar

Публикувано

на

1KV small scaled

снимка: ПР

Елегантният безрамков дизайн на новата линия Smart TV KIVI е разработен в Украйна.  За високо качество на изображението KIVI внедри технологии за контрол на HDR, MEMC, Max Vivid и Super контраст, а висококачественият звук се гарантира от акустичната система, разработена в сътрудничество с JVC.  Новата линия е с 30% по-производителна от средната за пазара, благодарение на операционната система Android TV 11 и използването на нов чипсет.  Моделната гама обхваща телевизори с диагонал от 24“ до 65“.

Модерният дизайн на новата продуктова линия на украинския производител KIVI е резултат от работата на нашия собствен R&D център и три дизайнерски бюра.  Моделите Smart TV са изработени в една лаконична концепция – с минимални странични рамки и върху елегантни метални стойки.  В безрамковия дизайн са представени модели с диагонал от 32“ до 65“.

KIVI използва само най-висококачествените HD, FHD и UHD панели и предлага 3 години гаранция за всички дисплеи.  За да може качеството на изображението, показвано на екрана, да отговаря на всички съвременни изисквания и очаквания на потребителя, KIVI въведе в новата линия такива технологии за подобряване на изображението като HDR, MEMC, Max Vivid и Super contrast control. Висококачественият звук се гарантира от акустичната система, разработена съвместно с JVCKenwood.

Смарт телевизорите работят с пълнофункционалната операционна система Android TV 11 с всички нейни предимства – 10 000+ приложения и отлична съвместимост с продуктите на екосистемата на Google. Това е най-новата версия на най-популярната Smart TV система – тя е бърза, надеждна, стабилна, с удобен и прегледен интерфейс. Поддръжката на Chromecast позволява на потребителя да излъчва съдържание от смартфон към телевизионен екран буквално за секунда. Google Assistant работи с разпознаване на гласови команди на български език.

Advertisement

KIVI Smart TV е не само устройство за излъчване на съдържание, но и медиен център на KIVI Media.  Благодарение на него ТВ-канали, обученията и игрите са достъпни за потребителя веднага след разопаковането на телевизора – без допълнителни изтегляния и настройки.

Нов дизайн

От повече от 300 предложени варианта за дизайн беше избран най-елегантният и минималистичен.  Да, ширината на видимата част на страничните рамки е само 2,6 мм.  Елегантните метални стойки са предназначени за монтаж на рафт.  Задният панел на телевизора се характеризира с добре обмислено ергономично разположение на конекторите, така че свързването на допълнително оборудване е бързо и удобно.  За да пасне идеално телевизора на интериора се предлагат модели с диагонал 24“, 32“, 43“, 55“ в бяло.

Уникална картина

KIVI положи значителни усилия за увеличаване на яркостта, подобряване на равномерността на подсветката и обогатяване на цветовата гама на дисплея.  Телевизорите от новата линия поддържат HDR – не само за файлове от твърдия диск, но и при възпроизвеждане на поточно съдържание и игри (от конзола или компютър).

Advertisement

Технологията Super Contrast Control ви позволява автоматично да променяте контраста на изображението – както на целия екран, така и на отделни части от него.  За да гарантира, че UltraHD екранът работи с пълен капацитет, дори когато гледате съдържание под 4K, процесорът на телевизора може да подобри яснотата на изображението с технологията UltraClear.

Max Vivid — е най-новата технология на KIVI, която подобрява качеството на изображението и добавя правилното количество яркост и наситеност към него.  Видео съдържание с ниска честота на кадрите или резки ще изглежда гладко и детайлите са ясни благодарение на вградената MEMC технология.  Това е технология за динамична компенсация, при която процесорът автоматично оценява качеството на изображението и добавя необходимата честота на кадрите.  Технологията е особено важна, когато гледате спортни събития или динамични сцени във филми.

Режим Game Mode оптимизира качеството на изображението по време на игри.  А режимът ALLM осигурява излъчване на изображението, изведено на екрана, от конзолата с необходимата честота на кадрите и без забавяне, тоест времето между извършването на действие в играта и показването му на екрана става минимално кратко.

Low blue light

Режим Game Mode оптимизира качеството на изображението по време на игри.  А режимът ALLM осигурява излъчване на изображението, изведено на екрана, от конзолата с необходимата честота на кадрите и без забавяне, тоест времето между извършването на действие в играта и показването му на екрана става минимално кратко.

Advertisement

Звук от JVC 

За новата продуктова линия KIVI съвместно с японската компания JVC Kenwood създадоха интегрирана акустична система, която идеално допълва висококачественото изображение с добър звук.  Марковите високоговорители са ръчно калибрирани за всеки модел телевизор и са подобрени с Dolby audio processing (DAP) в реално време. Позволява ви да избирате предварително зададени звукови настройки и има допълнителни инструменти, като увеличаване на силата на звука на гласа или автоматично изравняване на резките звуци по време на динамични сцени или реклами.

Стабилна и бърза работа на системата

Телевизорите KIVI от новата линия използват модерен, мощен чипсет (30%
по-ефективен от средния на пазара), който гарантира стабилна и бърза работа на системата.  Благодарение на използването на ново графично ядро ​​станаха достъпни функциите MEMC, ALLM и др.

Работи на Android TV 11

Advertisement

През 2020 г. KIVI подписа споразумение с Google, което значително повлия на стабилността и скоростта на операционната система.  Съвместните усилия R&D отдела на KIVI, Google и Mediatek, както и подробното тестване на актуализирани версии на фърмуера преди пускане, позволиха да се оптимизира работата на софтуера и хардуера на телевизорите. Благодарение на операционната система Android TV 11, сертифицирана от Google и Netflix, потребителят има достъп до всички услуги на Google, създадени специално за телевизионната платформа, огромен брой приложения от Google Play, както и технологията Chromecast и Google Assistant.

Управление

Дистанционното управление е разработено в сътрудничество с южнокорейската компания Remote Solution.  Ергономията е изградена на базата на изследвания на KIVI и Google: бутоните са разположени интуитивно, работят тихо и надеждно.  Дистанционното управление се свързва с телевизора чрез Bluetooth LE и е оборудвано с чувствителен микрофон за гласови команди.  Има и функция Air Mouse – вграденият жироскоп реагира на движенията на ръката и имитира курсора на компютърна мишка.  Това е особено удобно при въвеждане на информация и навигиране в менютата.  Използването на дистанционното управление е толкова лесно, колкото използването на мишката.

КIVI MEDIA 2.0

Заедно с продуктова гама, KIVI представи актуализираната програма на марката KIVI MEDIA за бърз достъп до разнообразно партньорско съдържание.  Телевизионни канали, игри, обучение стават достъпни веднага след разопаковането на телевизора – без допълнителни изтегляния и настройки.  В момента са внедрени следните раздели на KIVI MEDIA:

Advertisement
  • Тренировки: Редовно актуализираните тренировки с треньори от световна класа ще помогнат на зрителите да поддържат себе си във форма.
  • Игри: услугата Boosteroid е интегрирана в раздела — тя е един от трите най-големи доставчици на облачни игри в Европа. Boosteroid позволява да играете високотехнологични съвременни компютърни игри просто на телевизора, без да използвате конзола: играта се стартира на собствените сървъри на партньора и се предава на екрана на потребителя чрез интернет.  Играта се управлява с помощта на геймпад. Също така, смарт телевизорите KIVI поддържат платформата AirConsole, която позволява на няколко потребители (до 16) да играят едновременно на един екран, контролирайки играта чрез своите смартфони.

Купувачите на Smart TV от новата линия KIVI ще имат и 12-месечен абонамент за образователно и развлекателно съдържание за деца от международната платформа Da Vinci Kids, както и 3 месеца безплатно ползване на пакета SWEET.TV (телевизионни канали, филми, карикатури, сериали).

Приложението KIVI Media ще се актуализира редовно, предлагайки на потребителя интересно и изключително съдържание.

В България KIVI е представена в мрежи и пазари: Ozone, e-MAG, ArdesTechnomarket.

Повече за KIVI

KIVI е украинска компания, основана през 2016 г.  Основната дейност е разработка и производство на телевизори.  Днес KIVI е международна компания с продуктова дистрибуция в Европа и Азия, чийто европейски офис се намира в Будапеща, Унгария. Отделът за изследвания и развитие се намира в Украйна и Китай.

KIVI се произвежда в съоръженията на най-големия в света производител на договор MTC (Шенжен, Китай) и отговаря на международните изисквания за качество.  KIVI използва компоненти от водещи производители в Китай, Япония, Тайван и Южна Корея.

Advertisement

Към днешна дата са продадени повече от 1,5 милиона устройства.

KIVI е сертифициран партньор на Google и Netflix.

Continue Reading
Advertisement