Connect with us

Култура

Дио преминава през своята „Rainbow in the Dark” в мемоарите си

Avatar

Публикувано

на

Rainbow in the dark 1000х500

Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio Рони Джеймс Дио – започва да пише своята автобиография малко преди смъртта си през 2010 г., но така и не успява да я завърши. С тази нелека задача се нагърбват неговият близък приятел и влиятелен музикален журналист Мик Уол, автор на бестселъри, посветени на Metallica, AC/DC, Боно и на самите Black Sabbath, както и съпругата му – Уенди Дио. Книгата се появяви на пазара  през юли  2021 и мигновено привлича вниманието на почитателите на великия музикант.

През октомври „Rainbow in the Dark. Aвтобиография”  или една от най-дългоочакваните музикални автобиографии се появява и на български език в превод на Коста Сивов.

В своите мемоари Рони описва най-важните хора и събития, които са му помогнали да се изгради като музикант и като личност – близките приятели музиканти, баща му, който още като малък му казва да си избере музикален инструмент, за да се научи да свири и да стане добър човек, жената, която застава до него и го подкрепя в цялата му кариера, партньорството с невероятни таланти като Ричи Блекмор и Тони Айоми. Певецът разказва открито и за някои от грешките, които е допуснал, за конфликтите, за пикантните подробности в живота на рок звездите. Ще научите за мафиотския произход на името Дио; за това как Рони въвежда в хеви метъл културата култовия знак с рогата; за катастрофата, която едва не коства живота му още преди да е започнал да се изкачва по пътя към славата.

Но ще научите и как са били създадени някои от най-значимите песни и албуми в историята на рока и хеви метъла.

„Rainbow in the Dark. Aвтобиография” е откровената изповед на един човек, постигнал мечтите си, открил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да вдъхновява поколения наред фенове по целия свят. Това е история за силата на любовта и верността, за мечтите, амбициите, приятелството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и капаните на музикалната индустрия. За битката със собственото его и за сблъсъка на характери в един свят, обитаван от величия.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement