Connect with us

Tехнологии

Директорът на ФБР препоръчва да покриете уебкамерата, но има и други възможности

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

По време на скорошна конференция в Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS), директорът на ФБР Джеймс Комей даде няколко разумни съвета за защита на личното пространство. Една от препоръките му бе закриването на уебкамерата на компютъра. Непокритите уебкамери могат да се окажат лесна за използване „врата“ за хакери и индустриални шпиони. „Заключваме домовете и колите си, тогава защо нашите компютри да са достъпни за престъпниците,“ каза ръководителят на ФБР. Всъщност много PC потребители вече осъзнаха, че уебкамерите ги излагат на риск от вмешателство в личния им живот. Един известен пример е основателят на Facebook Марк Зукърбърг – дори камерата на неговия лаптоп е закрита със самозалепваща лента.

Всъщност вече са налични доста по-елегантни решения в сравнение с лепенките – поне що се отнася до компютърните монитори. Последното поколение бизнес монитори Philips, представено под формата на модели с диагонал 27”, 24” и 22”, притежава вградена уебкамера, която може да се показва само при нужда. Чрез използването на само един пръст, тя може лесно да бъде прибрана или издигната отново. Предимството е ясно: ако камерата е необходима по време на онлайн конференция, например, тя просто се показва. Във всички останали случаи, тя изчезва и не оставя шанс на хакерите.

„Направихме съзнателен избор камерата да бъде ръчно контролирана хардуерна функция, защото това я прави невъзможна за хакване,“ каза Томас Шаде, вицепрезидент в MMD, лицензен партньор на Philips Monitors. „Днес видеоконференциите са важен инструмент за бизнес комуникациите за много компании. В същото време уебкамерите са врата за индустриален шпионаж. Нашето просто решение предлага ефективни и безопасни работни условия на нашите клиенти.”

Идеален за пълна конфиденциалност: Philips 272B7QPTKEB

272b7qptkeb_ftr_rflxsc

снимка: PR

Advertisement

Също като други дисплеи на Philips за професионалисти, тези нови дисплеи имат набор от отличителни функции, които увеличават продуктивността. И трите предлагани размера са достатъчно компактни, за да се съберат на всяко бюро. Зрителното пространство е максимално, благодарение на ултра тънката рамка, която позволява създаване на матрици от няколко долепени монитора. Качеството на изображението е отлично, а поддържаните високоскоростни интерфейси като DisplayPort и HDMI предлагат максимална чистота на картината. Мониторите поддържат топология на свързване „звезда“: възможността за свързване на серия устройства само с един кабел между всеки две от тях. По този начин може да се направи конфигурация само с по един DisplayPort кабел между всяка група монитори, а това елиминира плетеницата от кабели. Ключово предимство на конфигурациите с повече от един монитор е повишената продуктивност и опростената многозадачност.

Еко продуктивност

Новите дисплеи са пример за фокуса на MMD върху устойчивата продуктивност. Те включват иновативни сензори, които поддържат консумацията на енергия възможно най-ниска. PowerSensor, например, може да усети кога потребителят е на бюрото си и автоматично намалява яркостта, ако той напусне работното си място. Тази функция сама по себе си може да намали разходите за енергия с до 80%, а също така удължава живота на дисплея. Корпусът без BFR и 85-процентния дял на рециклирани пластмаси подсилват имиджа на дисплеите като истински екосъобразни инструменти за продуктивност.

Philips 272B7QPTKEB вече е наличен на препоръчителна крайна цена от 1169 лв. с ДДС, а 241B7QPJKEB и 221B7QPJKEB ще се появят съответно през последното тримесечие на 2016 и първото тримесечие на 2017 г.

Повече информация за мониторите Philips: www.philips.com/monitors

Advertisement
Continue Reading
Advertisement