Connect with us

Култура

Днес се открива изложбата на американския фотограф Steve McCurry в София

Avatar

Публикувано

на

Довечера, 25.05.2016г. (сряда) от 18.30ч. ще бъде открита изложбата на емблематичния американски фотограф Steve McCurry, в столичната галерия “Vivacom ArtHall” на ул. Гурко №4.

Експозицията ще бъде открита от българския журналист Елена Йончева, която ще коментира кадри от конфликтни райони, които самата тя е документирала. Тя e известна с репортажите си от най-горещите точки на света, между които и конфликтите в Косово, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела, Колумбия , Украйна и др.

Селекцията от 53 фотографии и документални кадри, която пристигна от Будапеща, ще бъде в София, във Vivacom Art Hall от 25-ти май до 17-ти юни, след което ще продължи своето пътуване към Копенхаген. Озаглавена “ICONIC PHOTOGRAPHES”, изложбата на известния фотожурналист Steve McCurry представя селекция от фотографии направени по време на пътуванията му до Афганистан, Мианмар, Тайланд, Шри Ланка, Индия и Китай. Тя включва някои от най-забележителните му творби и ще предложи на посетителите поглед в кариерата на фотографа през последните 30 години.

Една от най-популярните снимки на McCurry e “Афганистанско момиче” – образа на млад пущуни бежанец в Пакистан, който се появява в издание на National Geographic и е сравняван с Мона Лиза. Снимката е част от пътуващата селекция в София, наред с други емблематични портрети и улични сцени, които пресичат границите на езика и културата, за да уловят както значимите, така и малките човешки истории.

“…Харесва ми да снимам портрети. Обичам да откривам интересни лица.  Впечатляващо е  как всички си приличаме и в същото време сме много различни” …  казва автора.

Advertisement

Изложбата “ICONIC PHOTOGRAPHES” на Steve McCurry в София се организира от ART Studio и се осъществява с подкрепата на VIVACOM. Вход свободен.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]BIO-fotocredit © Bruno Barbey (853x1280)[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]KUWAIT-fotocredit©️Steve McCurry (1280x831)[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]TIBET-fotocredit©️Steve McCurry (838x1280)[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]INDIA-fotocredit©️Steve McCurry (1280x854)[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement