Connect with us

Кино

Днес тръгва четвъртия сезон на „Хрътката“ по БНТ 1

Avatar

Публикувано

на

HR FBpage

 

Новите осем епизода от хитовия украински сериал ще „заковат“ зрителите с още по-заплетени интриги и зрелищни криминални истории от сряда

В сряда (26 януари) от 22:00 ч. по БНТ 1 тръгва четвъртият, последен сезон на украинската криминална драма „Хрътката“.

Хрътката е уникална порода в жанра – детектив, който не стреля, но има остър ум и силно обоняние. Експерт с уникална сетивна способност, за него няма тайни и неразкрити престъпления. По мириса може да разбере всичко за всеки – какво е ял, с кого е спал, има ли алиби. Обонянието е неговият дар и проклятие. Разплита най-сложните престъпления, знае съкровените тайни на политици, бизнесмени, престъпници и въпреки това е беззащитен в заобикалящия свят, пълен с всевъзможни миризми. Животът му е сложен, интересен и опасен – поръчкови убийства, фалшификати, наркотици, серийни жертви, военни престъпления, отвличания, отрови, следствени грешки и семейни тайни.

Много нови разкрития и интригуващи развръзки очакват зрителите в предстоящите осем епизода от последния четвърти сезон. Приятелят на Хрътката, Виктор Лебедев, вече не работи в Специалното бюро за разследвания, а в частна детективска агенция. Двамата трябва да разгадаят убийствен номер в цирка, да разпознаят тялото и да разберат тайната на девойка, намерена в изоставен спортен комплекс, 30 години след смъртта ѝ. Мисията им е да намерят извършителите, зазидали скулптор в една от собствените му творби, а също и да спасят посетителите в търговски център, където чрез вентилацията се разпространява опасен, но трудно различим сред „ароматите“ газ.

Advertisement

Според превъплътеният в Хрътката актьор Кирил Кяро, най-сложното по време на снимките на сериала е било да оперира с химически термини, да поддържа осанката си и да не се усмихва. Кяро създава на екрана уникален герой – чиято дарба да разкрива престъпления по миризмата, е не само ад за престъпния свят, но често и кошмар в личния му живот.

„Хрътката“ е на четвърто място сред най-гледаните сериали в света и на първо в класацията на Русия за последните пет години. Освен на рекорден зрителки интерес, сериалът се радва и на престижни награди – „Златна плака“, сертификат за творческо съвършенство и награди за най-добра минисерия от Международните фестивали в Хамбург, Чикаго, Хюстън и Сен Тропе. Правата за филма са продадени на телевизии във Франция /TF1/,  Япония /NHK/ и други държави. Сценаристи на криминалния сериал са Артьом Литвиненко, Андрей Бабик,  режисьор е Артьом Литвиненко,  оператор – Евгений Губренко, а музиката е дело на Никита Мойсеев. В ролите зрителите ще видят Кирил Кяро, Иван Отанесян, Мария Аниканова, Нина Гогаева, Агне Грудите, Николай Чиндяйкин и др.

Гледайте „Хрътката“, сезон 8, от 26 януари (сряда), всеки делничен ден от 22:00 ч. по БНТ 1.

Continue Reading
Advertisement