Connect with us

Tехнологии

Добрият пример на СЗО приложен в борбата с COVID-19

Avatar

Публикувано

на

GIS MAP 1

Международно утвърдени географски технологии, използвани от Световната здравна организация, са част от представената днес Национална информационна система за борба с коронавирус.

Есри България като част от екипа подпомагащ “Информационно обслужване” АД реализира ГИС частта и публичния дашборд, част от Националната система за борба с коронавируса у нас.

На ГИС дашборда върху динамична карта са представени данни за концентрация на карантинирани, тенденция на броя ново заболели по дни, пространствени анализи и тематични карти, свързани с рисковите групи от населението, вкл. възрастно население, онкоболни и др.

Екипът на Есри България разработи географската компонента на системата за символичната сума от 1лв.екти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията организира Световния ГИС Ден в страната ни. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.

Continue Reading
Advertisement