Connect with us

Култура

„Добър вечер, дами и господа!” – дебютната книга на журналиста и политик Асен Агов на „Аполония” 2020

Avatar

Публикувано

на

Изданието ще представят проф. д-р Веселин Методиев, проф. Михаил Неделчев и писателят Захари Карабашлиев.

На първия ден от културната програма на фестивала „Аполония” след официалното откриване ще бъде представена дебютната книга на българския журналист и политик Асен Агов „Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят”.

Събитието ще се състои на 2 септември от 19:00 часа в Художествената галерия в Стария град на Созопол. В него ще участват българският политик проф. д-р Веселин Методиев, литературоведът проф. Михаил Неделчев и писателят и главен редактор на издателство „Сиела” Захари Карабашлиев.

Едновременно публицистика, мемоар и историческа хроника, дебютната книга на депутата в Народното събрание от 1994 до 2013 г. проследява бягството към свободния свят на българското общество от комунизма до наши дни.

В атмосферата на мащабен демократичен протест в страната и предложение за проект за нова Конституция за пръв път от началото на Прехода през 1991 г. „Добър вечер, дами и господа!” е критичен, важен и навременен поглед към историята на съвременното българско общество.

Advertisement

Асен може да разкаже историята на четири Българии – Княжеска България, Царска България, Народната република и Република България – защото принадлежи към едно от семействата с памет – споделя за книгата проф. Веселин Методиев.

От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – „Добър вечер, дами и господа!” е задълбоченият разказ на човек, прекарал цялата си кариера във вихъра на обществения живот.

Повече информация за представянето можете да откриете тук: https://www.facebook.com/events/2793331747564001/

Continue Reading
Advertisement