Connect with us

Култура

Долорес Редондо с нова книга

Avatar

Публикувано

на

Cover Zovyt na kostite

Cover-Zovyt-na-kostiteНа 23 март излиза от печат „Зовът на костите“, книга 2 от нашумялата трилогия за Бастан, подписана от баската писателка Долорес Редондо!

„Зовът на костите“ (превод: Катя Диманова; стр. 496, цена: 20 лв.) отново ни пренася на брега на река Бастан в живописното градче Елисондо. Младата инспекторка Амая Саласар, вече в напреднала бременност, се впуска в лудешка надпревара с невероятно изобретателен и умен престъпник. Романът обсебва с динамичното си действие, изненадващи обрати и интересни размисли за доброто и злото в човешката природа. Неповторима атмосфера създава връзката с древните легенди и предания по земите на баските. Не напразно напоследък придобиват все по-голяма популярност туристическите турове по местата, описани в книгите от трилогията.

Долорес Редондо е родена през 1969 г., учила е право и гастрономия, но на попрището на литературата постига феноменален успех. „Невидимият пазител“ е нейният дебютен роман – впечатляваща амалгама от психологически трилър, криминален разказ и легенда, и поставя началото на трилогия, чиито права вече са продадени в десетки страни по света. До края на 2015-а ще излезе на български и последната книга от поредицата, а Долорес Редондо ще я представи лично при гостуването си у нас в рамките на третия Софийски международен литературен фестивал.

Екранизацията на трилогията е поверена на „NadCom Entertainment” – продуцентите на филмовите адаптации на книгите на Стиг Ларшон, Камила Лекберг и Хенинг Манкел.

Continue Reading
Advertisement