Connect with us

Култура

Доника Ризова представя дебютния си роман „Случайно в Майорка“

Avatar

Публикувано

на

 „Животът трябва да се празнува всеки ден“ е девизът на тази красива история за любовта и щастието.

В призванието си – журналистиката и PR-a – тя е истински професионалист. Детските ѝ книжки рисуват вълшебни светове за малките читатели и сякаш лекуват поочуканото въображение на вече порасналите читатели.

Тя е Доника Ризова и ако има нещо, което да обединява всестранните ѝ таланти, това са историите – и сърцето, което влага в изплитането им. Ето защо в първите месеци на 2023 година, когато мечтите за лятно слънце и лазурни плажове още изглеждат твърде далечни, писателката и журналистка ни подарява неочаквано пътуване „Случайно в Майорка“ с дебютния си роман за възрастни.

Забавен, прочувствен и топъл като последните лъчи от пъстър морски залез на плажа, „Случайно в Майорка“ е красива история за любовта и втория шанс, която ни приканва да забавим темпото и да празнуваме живота, както подобава – всеки ден!

„Нищо не може да те оживи така, както звук от тапа на шампанско.“

Advertisement

Ирини е красива и успешна водеща на най-гледаното телевизионно токшоу в българския ефир. Обичана еднакво от зрителите – както и от неизбежните папараци – тя е свикнала да издържа на наглед невъзможния стрес, съпровождащ професията ѝ. Докато един ден почти не припада в ефир.

Една случайност довежда до друга и тя се оказва в болницата на бившото си (и вече омъжено за друга жена) гадже Никола. А по-късно и в колата му – в ситуация, подходяща за първа страница в най-жълтите вестници. След поредица от скандални публикации продуцентите на Ирини използват възможността, която отдавна чакат, и я свалят от ефир, заменяйки я за много по-млада от нея колежка.

С тежък бърнаут, ураган от емоции в главата и потънал в хаос личен живот, Ирини най-после склонява да приеме една от поредните покани на най-добрата си приятелка. Все пак има ли по-перфектен начин да се разсееш от проблемите от един месец в луксозна вила в Майорка?

Е, когато съседът ти е невероятно чаровен (и току-що) разведен синеок актьор, който е спряган за следващия Джеймс Бонд, това може да се окаже още по-голям проблем на свой ред.

Готова ли е Ирини да излезе изпод удобната черупка на кариерата си и за пръв път да се почувства истински свободна? И докъде ли ще доведе нейното бягство „Случайно в Майорка“?

Advertisement

Свеж като студена чаша просеко край морето, „Случайно в Майорка“ е изискано поднесен разказ в богатите златисти тонове на лятото, който припомня на читателите си, че щастието може да бъде постигнато, само когато спрем да бягаме от него.

С финес, майсторство и отдаденост към своите персонажи Доника Ризова пише своя дебютен роман като истинско обяснение в любов към живота, скрит в красотата на малките неща. Любовта, приятелството, спокойствието, вълните и слънцето. И ни кани блажено да се отдадем на екзотична сиеста сред страниците му.

„Случайно в Майорка“ ще се срещне със своите читатели и на живо на официалната си премиера! На 9 март 2023 г. от 19:00 ч. в Хотел „Маринела“, зала „София“ (бул. „Джеймс Баучър“ 100) ще се гмурнем в тюркоазените води на романа и неговото обещание за летни приключения. Заедно със самата Доника Ризова книгата ще представи и журналистката Евелина Павлова.

Доника Ризова е журналистка и PR специалист с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR. По-късно е водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Фамилно“.

Завършва „Връзки с обществеността“ в СУ „Св. Климент Охридски“.„Случайно в Майорка“ e първият ѝ роман за възрастни.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement