Connect with us

Компании

Достъпният 4K гейминг става още по-добър

Avatar

Публикувано

на

AOC U28G2XU2 PV FTR

HDMI 2.1: AOC GAMING U28G2XU2

AGON by AOC – една от водещите марки за геймърски монитори и IT аксесоари – представя новият 71 см/28” геймърски монитор AOC GAMING U28G2XU2, наследникът на модела U28G2XU. Благодарение на бързата честота на опресняване от 144 Hz и светкавична реакция от 1 ms GtG, U28G2XU2 е насочен към домашните и напреднали геймъри, които играят на PC или конзола.

AOC GAMING U28G2XU2 прави 4K играта по-достъпна

За тези, които ценят невероятно детайлните изображения с ултра висока резолюция и високите честоти на опресняване за постигането на най-плавно и гладко преживяване без призрачни ефекти, U28G2XU2 комбинира най-доброто от двата свята. Към това се добавят VESA DisplayHDR 400 сертификат за декодиране и възпроизвеждане на HDR съдържание с грабваща окото картина, и Adaptive-Sync технология с поддръжка на VRR (променлива честота на опресняване), благодарение на които U28G2XU2 предлага точен и плавен екшън с изпъкващи графики и без артефакти като накъсване и насичане.

Готов за бъдещето

Advertisement

Обновеният U28G2XU2 с два HDMI 2.1 порта ще замени U28G2XU – първото предложение на AOC от миналата година, което комбинира 4K резолюция и 144 Hz честота на опресняване, основно насочено към PC потребителите, които могат да използват DisplayPort връзката, за да получат 4K @ 144 Hz.

Новото поколение конзоли и нарастващата наличност на последното поколение графични адаптери означава, че HDMI 2.1 връзката става задължителна за геймърското общество. Технологията HDMI 2.1 предлага много по-висока честотна лента в сравнение с HDMI 2.0, което ѝ позволява да предава 4K @ 144 Hz и повече кадри в секунда.

AOC GAMING U28G2XU2 предлага два HDMI 2.1 порта, както и два DisplayPort 1.4 порта, което означава, че може да получава видео сигнал от 4 различни източника в 4K резолюция и при високи честоти на опресняване. Благодарение на наличието на режими Picture-by-Picture и Picture-in-Picture, два от тези източника могат да бъда показвани едновременно.

U28G2XU2 поддържа Xbox Series S и Series X, както и PlayStation 5 в най-високите им режими: 120 Hz и 4K резолюция, с включени HDR и VRR.  HDMI 2.1 портовете поддържат и повече – до 144 Hz при 4K резолюция, ако са свързани към последно поколение GPU вместо към конзола.

Пълен с възможности

Advertisement

Снабден с бърз IPS панел, мониторът предлага широки 178/178° зрителни ъгли и богат цветови набор за наситени цветове и висока цветова прецизност. Пиковата яркост от 400 нита подобрява видимостта в ярко осветени помещения и позволява достигането на параметрите на HDR сертификата VESA DisplayHDR 400.

С идеален диагонал от 28” и изключителна плътност на пикселите от 157 ppi U28G2XU2 перфектно подхожда на бюрото на потребителя на домашния офис и нощен геймър. 4-портовият USB 3.2 дава възможност за високоскоростна връзка с други устройства като външни дискове. Снабден с високоергономична стойка с възможност за регулиране на височината в обхват от 130 мм и сериозни възможности за накланяне, завъртане и обръщане на 90°, U28G2XU2 може лесно да намери място в конфигурацията на всеки потребител. Играта и работата на U28G2XU2 през нощта също е комфортна благодарение на вградения LowBlue режим и технологията FlickerFree.

Допълнителните опции за персонализация в екранните настройки на монитора включват шест геймърски режима, функции като Dial Point (мерник върху екрана), Game Colour (цветово насищане) и Shadow Control, така че геймърите могат да получат максимума от своите игри и да се борят с предимство срещу опонентите.

AOC GAMING U28G2XU2 ще бъде наличен от юли 2022 г. на препоръчителна крайна цена от 1559 лв. с ДДС.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement