Connect with us

Lifestyle

Доц. д-р Наталия Футекова е новият член на управителния съвет на БАИТ

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Доц. д-р Наталия Футекова е новият член на управителния съвет на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Тя съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. Научните й интереси са в областта на развитието на ERP системите и останалите бизнес софтуерни решения, управлението на бизнеса и внедряването на информационни системи.

Наталия Футекова участва активно в различни инициативи в подкрепа на образованието, културата и предприемачеството. Тя е член на журито на класацията „Новатори в образованието”, както и ментор в преакселератора на Start It Smart, където помага на млади предприемачи да развиват и осъществят своите идеи чрез лични менторски срещи, съвети, стратегически партньорства, предоставяне на ключови ресурси и други.

През 2015 година Наталия Футекова основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Съвместно с Висше училище по застраховане и финанси създават магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, която е първата по рода си в България. През октомври 2016г. е наградена за „Академични постижения или лидерство“ от Junior Chamber International – България. Проектът е част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Наталия Футекова получи и номинация за международния формат TOYP, в който ще вземе участие заедно с изявени личности от цял свят.

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) е най-голямата, най-представителна и влиятелна браншова организация в сферата на информационните и комуникационни технологии в България. В началото на юни асоциацията избра нов управителен и контролен съвет за следващите 2 години. Огнян Траянов бе избран за председател на управителния съвет на БАИТ, а сред членовете са още Петър Иванов, Николай Аврамов, Елена Маринова, Лили Радева, Стоян Боев, Димитър Димитров, Радослав Гайдарски, Светозар Илиев, Бойко Яръмов, Николай Ангов и Весела Калъчева – изпълнителен  директор на БАИТ. Общото събрание на БАИТ избра и контролен съвет с мандат 2017-2019 г., като за председател отново бе избран Теодор Захов, а сред членовете са Милчо Боров, Николай Илиев, Веселин Тодоров, Ирина Радоева, Петър Стефанов и Йордан Йорданов.

Advertisement

Повече информация за доц. д-р Наталия Футекова можете да откриете на адрес www.futekova.com

Continue Reading
Advertisement