Connect with us

Кино

“Дъвка за балончета” излиза на голям екран на 8 декември

Avatar

Публикувано

на

2

снимка: ПР

Теодора Духовникова и Иван Юруков в история за първата любов и децата на 80-те

Към магията на първата любов и детството през 80-те години на миналия век ще ни върне новият български филм “Дъвка за балончета”, който излиза по кината на 8 декември. В главните роли са Теодора Духовникова и Иван Юруков, а лентата припомня най-доброто от романтичния жанр, останал на заден план в българското кино през последните десетилетия.

Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

“Това е историята на цяло поколение, израснало през тези години. Лентата действа като “машина на времето”, връща ни към най-щастливите ни години, кара ни да преживеем отново детските спомени и първата любов.”, обясняват от екипа на “Дъвка за балончета”. “И тази магия действа безотказно. На предпремиерната прожекция на фестивала “Златна роза” видяхме хората в публиката да се смеят, да плачат, а после споделяха, че ще гледат филма отново. За нас няма по-добра награда”, допълват те.

bubblegum poster

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на популярните български сериали – „Под прикритие”, „Стъклен дом”, „Революция Z” и др.  Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като „Столичани в повече” и „Тя и Той”. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на „Пансион за кучета“, „Лора от сутрин до вечер“ и „Четвъртата власт“.

Advertisement

Достойно в детските образи на главните герои Калин и Биляна влизат Андрея Захариев и Аглея Гумнерова. Във филма ще видим още Малин Кръстев, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Копродуценти на „Дъвка за балончета“ са Нова Броудкастинг Груп и Dynamic Arts. Филмът ще се разпространява в кината у нас от Лента, а премиерната дата е 8 декември. „Дъвка за балончета” е шестата кино продукция, на която NOVA е копродуцент, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.

Continue Reading
Advertisement