Connect with us

Кино

“Дъвка за балончета” ще бъде показан за първи път на фестивала “Златна роза”

Avatar

Публикувано

на

2selfie duhovnikova yurukov

снимка: ПР

Новият български филм “Дъвка за балончета” ще бъде показан за първи път на голям екран в рамките на 35-тото издание на кинофестивала Златна роза на 5 октомври от 16:00 часа във Фестивален и конгресен център – Варна. Прожекцията ще бъде единствената преди официалната премиера през февруари 2018 година.

5duhovnikova yurukov ekipОсвен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

В главните роли са Теодора Духовникова и Иван Юруков. Достойно в детските образи на главните герои Калин и Биляна им партнират Андрея Захариев и Аглея Гумнерова. Във филма ще видим още Малин Кръстев, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Сценаристи са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали сценариите на популярните български сериали – „Под прикритие”, „Стъклен дом”, „Революция Z” и други. Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като „Столичани в повече” и „Тя и Той”. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на „Пансион за кучета“, „Лора от сутрин до вечер“ и „Четвъртата власт“. Продуцент на „Дъвка за балончета” е Dynamic Arts.

“За нас този филм е много личен проект, защото разказва историята на нашето поколение. С хумор и носталгия той задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.”, обясняват сценаристите. “Интересно е да виждаме как хората за секунди познават собственото си детство в него, машината на времето се задейства и спомените са споделени.”, допълват те.

Зрителите на предпремиерната прожекция във Варна ще могат да се срещнат с част от екипа на “Дъвка за балончета” – сценаристите Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, режисьорът Станислав Тодоров и актьорът ИВан Юруков. Билетите вече са в продажба на касите на Фестивален и конгресен център – Варна.

Advertisement

https://www.youtube.com/watch?v=dpV8KtA3s-o&authuser=0

Continue Reading
Advertisement