Connect with us

Lifestyle

Дюни Роял Резорт и Green Life Development & Resorts с номинации от Морските Оскари

Avatar

Публикувано

на

Един от най-луксозните и мащабни морски комплекси у нас – ваканционно селище Дюни, е сред номинираните за предстоящите Морски Оскари, които ще бъдат връчени на 14 август в Созопол. Церемонията е от 17 часа в ресторант Глория Мар, съобщават организаторите от VIP Communication.

Комплексът е изграден в залив във формата на широк полукръг, сред природен резерват, известен със своите редки видове птици и борови гори. Селището е разположено върху южен планински склон и теренът е оформен като пешеходна зона.
Дюни Роял Резорт предлага изискано обслужване и необходими съоръжения за всички удобства. Плажът на селището е с дължина 4, 5 км и ширина над 100 м, покрит е с фин пясък. Плажът  е носител на наградата „Blue Flag“ (Син флаг) за чиста околна среда. Дюни Роял Резорт има отличия от редица престижни международни награди сред които:WORLD TRAVEL AWARDS – winner in the category “Bulgaria’s Leading Resort”, TUI HOLLY – award in the category “One of the most favourite holiday resorts worldwide.
Селището се състои от два петзвезни хотела – Марина Роял Палас и Марина Бийч и три четиризвезди – Хотел Пеликан, Холидей Вилидж и Белвил.  Комплексът разполага с 1300 стаи и апартаменти. В зоната за спорт има 10 тенис корта, плажен волейбол, плажен футбол; фитнес зала, сауна и джакузи и други.
Заслужена номинация от Морските Оскари получи и Николай Пехливанов, основател и председател на борда на директорите на Green Life Development and Resorts.
Green Life Development & Resorts е холдингова организация, в чиято структура влизат инвестиционната компания Green Life Development с нейните проектни дружества, хотелиерският бранд Green Life Resorts, с управление на 5 хотела в различни дестинации в България и асет мениджмънт дружество – за управление средствата на външни инвеститори. Под шапката на Green Life Development се развиват множество инвестиционни проекти в две основни направления – ваканционно и градско строителство.
Най-мащабен сред ваканционните проекти е Green Life Beach Sozopol – разгънат на територия от 120 000 кв.м. През последната година започна изграждането на втора зона с луксозни къщи. Друг интересен проект в този сегмент е Айвазовски парк в Поморие – една модерна концепция за градски живот край морето, с акцент върху парковата среда. Така бившето сметище ще се превърне в най-желания район на малкия черноморски град. А това е част от философията на холдинга – да вписва сградите елегантно в обкръжаващата среда, с обилно озеленяване и подобряване на цялата зона.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“600″]МОРСКИ ОСКАРИ ДЮНИ АКВАПАРК[/media-credit]

В сегмента градски имоти фокусът е в София, където пазарът е най-активен.Широката аудитория в страната асоциира Green Life с хотелския бизнес с туристически услуги в няколко дестинации – Банско, Пампорово, Созопол, Поморие, така и редица други дейности.
„Толкова разнообразни по своята същност дейности е трудно да бъдат обобщени, но в цифри картината на бизнеса към днешна дата изглежда така – над 45 000 кв.м. в процес на изграждане само в инвестиционната компания и хотели в 5 дестинации с всички прилежащи към тях услуги”, казва г-н Пехливанов.
Най-успешните инвеститори и предприемачи от морския регион, гости на церемонията, ще се насладят на най-новото вино на нашия пазар с марка Бонония Естейт. Избата е наследник на стара традиция на български майстори и е изградена на мястото на една от първите пивоварни в България. Тя е построена през 1895 г. на брега на река Дунав до с. Кошава, в непосредствена близост до днешните лозови масиви.  През тази година започва грижливо реновиране на историческата пивоварна. Сградата ще бъде тотално обновена и реконструирана в бутикова винарска изба с най-модерно технологично оборудване и капацитет за производство на около 100 000 литра първокласно вино годишно.
Ценителите на доброто вино ще опитат първата продукция с марката Бонония Естейт – серията бели вина Istar (Траминер, Шардоне и Совиньон Блан) и неустоимо свежото розе с игриво френско име – Ooh La La.
Призьорите от годишната церемония за успешно развитие на морския ни регион ще получат към почетните плакети и подарък от Pure GOLD COLLAGEN®. Това e хранителна добавка за младост и красота, от ново поколение, с уникален състав от хидролизиран колаген, масло от пореч (бораго), хиалуронова киселина и витаини (В6, С и Е). Един съвременен продукт, създаден от изследователи от Оксфордския Университет и притежаващ диплома за изобретение от MINERVA RESEARCH LABS с с общоевропейски патент.
 Награди ще бъдат връчени в категории хотелиерство, туризъм, яхтинг, инвестиции, иновации, строителство, мениджър на годината, социални инициативи, събитие на годината и други.
Партньори на събитието са Националната Уелнес и СПА Асоциация, Българо-сръбската търговска камара, Софийската търговска камара, Бизнес Клуб Лондон и други. Подробности в сайта на организаторите – www.vipcompr.com.
Continue Reading
Advertisement