Connect with us

Lifestyle

Дядо Коледа със специални предложения за подаръци във Facebook

Avatar

Публикувано

на

Xmas Coca Cola

снимка: PR

Всички фенове на Coca-Cola в България имат уникалната възможност да пишат на Дядо Коледа като изпратят лично съобщение във Facebook страницата на Coca-Cola. На https://www.facebook.com/cocacolabulgaria/ всеки може да изпрати лично съобщение с хаштаг #xmas и чрез автоматизираната функционалност „чат-бот“ веднага да получи лична „препоръка“, кой артикул от тазгодишния „Кът за коледни чудеса“ на Coca-Cola да избере и да получи код със специална отстъпка. Не за първи път България е страната, в която Дядо Коледа „говори“ на български. През 2011 г. в ролята на емблематичния старец влезе българският актьор Иван Петрушинов, който изигра Дядо Коледа в коледната реклама на Coca-Cola за целия свят. А образът на Дядо Коледа, какъвто го познаваме днес, се появява за първи път в реклама на Coca-Cola през 1931 г. Преди това той е бил изобразяван по различни начини – от елф до висок слаб мъж със зелен костюм.

Първата по рода си подобна активация е част от коледната кампания на Coca-Cola в България. До края на месец декември в 8 български града pop-up магазини ще предлагат брандирани артикули на марката, коледни играчки и, разбира се, Coca-Cola. Временните кътове могат да бъдат открити в централните търговски центрове на градовете: Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Там всеки, който е получил онлайн своя код за отстъпка ще може да вземе артикула, който си е избрал.

Xmas Coca Cola1

снимка: PR

Всички приходи от коледната инициатива на Coca-Cola ще бъдат дарени на благотворителната кампания на Българския червен кръст за осигуряване на „Топъл обяд“ в училище. Вече трета учебна година партньорство между БЧК и Кока-Кола ХБК България осигурява топъл обяд за 78 деца в неравностойно положение от Община Драгоман, Софийска област, по програмата „Топъл обяд“ на БЧК. От новата 2016/2017 учебна година още две области (Видин и Търговище) са част от кампанията като с тях децата, получаващи безплатна храна в училище, са 178.

Advertisement

 Програмата „Топъл обяд” се реализира в рамките на партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява 24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Благодарение на съвместните усилия на членовете на партньорската мрежа за благотворителност, през учебната 2016/2017 г. 1 500 деца от социално слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 25 области в страната. Програмата „Топъл обяд“, която стартира преди 12 години до момента е осигурила топъл обяд на 13 000 деца. За повече информация посетете: http://www.redcross.bg/.

Continue Reading
Advertisement