Connect with us

Tехнологии

Финалите на Wargaming.net League ще са в България

Avatar

Публикувано

на

WGL GrandFinals 2014 Warsaw WINNERS photo by Helena Kristiansson

WGL_GrandFinals_2014_Warsaw_photo_by_Helena-Kristiansson

Европейските финали на Wargaming.net League, едно от най-реномираните и значими гейминг събития в годината, ще се проведат в София. На 28 февруари и 1 март в Sofia Event Center шестте най-добри отбора на Европа по World of Tanks ще се борят за общия награден фонд от 100 000 евро. Събитието е сред основните акценти за 2015 г. от света на електроните спортове (състезателен гейминг) и играта World of Tanks. За първи път България ще е домакин на гейминг събитие от подобен ранг.

На WGL EU Season 5 Finals един срещу друг ще се изправят най-добрите отбори на Европа: GGWP, Virtus.PRO, Schoolbus, Kazna Kru, WUSA и WASD. Освен за наградния фонд състезателите ще се борят и за квалификация на световните финали по World of Tanks – The Grand Finals, които ще се проведат на 25 и 26 април във Варшава. Всеки от оборите се състои от минимум 7 играча, а наградният фонд е разпределен както следва: отборът победител печели 35 000 евро, вторият – 17 000 евро, третият – 10 000 евро, а четвъртият – 6 500 евро. Последните два отбора получават по 3 500 евро. Останалата част от наградния фонд се разпределя между отборите, класирали се до 12-то място, както и онези, показали особени постижения в рамките на Warming.net League.

Водещ на събитието ще е популярният водещ на гейминг шампионати, австралиецът Мич Лесли. Кастъри (коментатори) на мачовете между отборите ще са Оливър Максфийлд, известен като Laughter – един от най-опитните играчи в света на World of Tanks, и Лорън Скот, известен като Pansy, който е play-by-play кастър и ще преведе зрителите през всяко действие в ходовете на състезателите.

Всички мачове от WGL EU Season 5 Finals ще бъдат излъчвани онлайн и в канала на шампионата в социалната видео мрежа Twitch.TV. Посетителите в залата ще имат възможността да участват и в множество мини-игри и да спечелят различни награди. WGL EU Season 5 Finals се организират от създателя и издател на играта World of Tanks – компанията Wargaming. Шампионатът, наречен Wargaming.net League, стартира за първи път през 2013 г. и благодарение на успеха и популярността на играта бързо се утвърждава като едно от значимите първенства в състезателния гейминг, редом до шампионатите по League of Legends, StarCraft II, Dota 2 и Counter-Strike. До момента домакини на европейската Wargaming.net League са били Швеция, Германия и Полша.

За повече информация относно Wargaming и събитието Wargaming.net League, посетете официалния уебсайт Wargaming.net League.

Advertisement

WGL_GrandFinals_2014_Warsaw_WINNERS_photo_by_Helena-Kristiansson

 

Continue Reading
Advertisement