Connect with us

Култура

„Егмонт” издава първата биография на Лео Меси за деца!

Avatar

Публикувано

на

Издателство „Егмонт” ще зарадва българските фенове на футбола и Лео Меси с първата автобиография на големия футболист, адаптирана за деца. Книгата ще може да се открие в книжарниците от 6 юни. На същата дата отборът на футболната звезда – Барселона, се изправя срещу Ювентус във финала на Шампионска лига.

„Меси“ е вълнуващ разказ за футбола, но също така за невероятен талант и голяма скромност. Разказ как нищо на този свят не се постига лесно. И най-вече – че човек не трябва да спира да мечтае.

Книгата

На девет години разбива прозореца в банята, за да отиде на мач. На десет престава да расте. На тринайсет напуска семейството и родния си дом, за да заживее на друг континент. Днес милиони хора по целия свят му се възхищават. Той e четирикратен носител на Златната топка, трикратен носител на Златната обувка и капитан на националния отбор по футбол на Аржентина.

Описаната в книгата история на Лионел Меси е изпъстрена със забавни случки от живота на големия футболист и култовия клуб „Барселона“, както и с много цветни снимки от игрището и не само.

Advertisement

Авторът

Ивете Жултовска-Дарска е любител на футбола, фотографията и Тоскана. В продължение на седем години ръководи ТВ канала TVN Style. Има 9-годишен син. Именно неговата страст към футбола е причината да напише серия от книги за деца за техните футболни идоли.

Continue Reading
Advertisement