Connect with us

Култура

ЕГМОНТ издава „Ястребът” от Моника Маккарти

Avatar

Публикувано

на

„Егмонт” ще зарадва българските читатели с „Ястребът” от Моника Маккарти, втората книга в поредицата „Стражите на Шотландия”. Романът, представител на жанра историческа романтика, е най-новото заглавие, което излиза под романтичния импринт на издателството „Уо”. Той ще се появи едновременно в хартиен и електронен формат от 19 септември. Е-книгата ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook и ciela.com.

Книга втора в поредицата „Стражите на Шотландия”

Обхождайки най-мрачните кътчета на Шотландия, Робърт Брус избира десетима воини, които да му помогнат в мисията да извоюва независимостта на страната си. Те са най-добрите сред най-добрите, подбрани заради своите блестящи способности в бойното изкуство.

Когато Брус е принуден да бяга, битката за свобода се оказва в ръцете на един необикновен боец.

Ерик Максорли е брилянтен мореплавател, който никога не се е сблъсквал с вятър, който да не може да укроти, или жена, която да не може да спечели. Докато не се натъква на мократа, полугола „бавачка” Ели край бреговете на Ирландия.

Advertisement

Невзрачният външен вид на Ели дава грешна представа за нея – в действителност тя е лейди Елийн де Бърг, непокорната дъщеря на най-могъщия благородник в Ирландия. Още по-лошо е това, че Ели е решена да докаже, че е имунизирана към чара на Ерик – предизвикателство, на което той не може да устои.

Но той е мъж, воден от чувството си за преданост и дълг, а тя е жената, чиято тайна може сериозно да застраши не само претенциите на Брус към шотландския трон, но и живота на Ерик. Дали любовта на Ели ще бъде достатъчна да усмири легендата, позната като Ястребът, докато между бреговете се води битка за крал и държава?

Авторът

Моника Маккарти е популярен автор на бестселъри на New York Times и USA Today. Книгите й печелят редица награди, включително RITA, RT Book Reviews Reviewers’ Choice, The Bookseller’s Best и „Най-добра книга на годината” на Amazon. Може да я посетите онлайн.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement