Connect with us

Култура

„Егмонт“ стартира нова издателска линия с литература за възрастни

Avatar

Публикувано

на

През 2018 г. с логото „Анишър“ ще излязат 10 нови заглавия в разнообразни и популярни жанрове като съвременна литература, криминални романи, дамска проза, научна фантастика и много други. Чрез „Анишър“ издателство „Егмонт“ ще представи на българските читатели силни и интригуващи гласове и истории от световната литература за възрастни. Импринтът стартира тази събота, 17 февруари, със съвременната дамска проза „Клуб мръсни книги“ на Лизи Харисън – една история за приятелството, любовта и израстването.

„Егмонт“ поставя началото на своята дейност в България през 1991 г. като издател на детска и юношеска литература. През последните години издателството предлага на българските читатели и литература за възрастни, като обогати портфолиото си с творби както на международно признати писатели като Елиф Шафак, така и на изгряващи български автори като Краси Зуркова.

„Занапред планираме развиване на този сегмент от издателската си дейност и обособяваме нов импринт като естествено продължение на стратегията си,“ споделя Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт“.

„Анишър“ носи името на древнобългарски бог, повелител на времето и небето, съответстващ на Юпитер или Зевс. Първото заглавие от издателската линия прави препратка към вече наложения импринт на „Егмонт“ за романтична литература за възрастни „Уо“. Издателството развива активно и трети импринт – „Кубар“, обединяващ проекти на автори на съдържание от дигиталния свят.

Continue Reading
Advertisement