Connect with us

Култура

ЕГМОНТ ще издаде биографията на Кристиано Роналдо за деца

Avatar

Публикувано

на

снимка: Facebook

След успеха на първата биография на Лeo Меси за млади читатели, превърнала се в една от десетте най-продавани книги за деца и тийнейджъри у нас за 2015 г.*, „Егмонт” ще зарадва малките фенове на футбола с историята на Кристиано Роналдо. Биографията на вечния съперник на аржентинската сензация излиза на 2 април 2016 г. Книгата ще запознае децата с истинското лице на португалския футболист, засягайки теми като това колко е важно да следваме мечтите си на всяка цена и значението на самодисциплината и устрема, нужни за всеки успех.

*според класация на верига книжарници „Хеликон“

За книгата

Когато е на осем години, отборът му губи всичките си мачове. На дванайсет напуска семейството си и се установява в Лисабон. На петнайсет е диагностициран с порок на сърцето, което слага край на футболната му кариера. На двадесет и три той е… най-скъпият играч на всички времена! Житейската история на Роналдо е универсален пример за нуждата от желязна воля и решителност по пътя към върха. Това е история за изключителните таланти, силата на мечтите и упоритата работа. За футбола, който често изисква много жертви.

Advertisement

Биографията на Роналдо е задължително и вдъхновяващо четиво за всеки малък любител на футбола, богато илюстриран поглед върху историята на играча, изпъстрена със забавни моменти от терена и личния му живот.

Ивете Жултовска-Дарска е любител на футбола, фотографията и Тоскана. В продължение на седем години управлява телевизионния канал TVN Style. Има 9-годишен син, чиято страст към футбола е причината да напише серия от книги за деца за техните футболни идоли.

Continue Reading
Advertisement