Connect with us

Култура

„Единайсетият час“ от краля на детективския роман Джеймс Патерсън

Avatar

Публикувано

на

На 16 март излезе от печат „Единайсетият час“, единайсетата книга от култовата поредица на Джеймс Патерсън за Женския детективски клуб!

В „Единайсетият час“ (превод: Надя Баева, изд. „Колибри“) любимата ни Линдси Боксър най-сетне е бременна. Ала нито за момент не забавя темпото на работата си. Когато милионерът Чаз Смит е брутално застрелян, тя открива, че оръжието на убийството е свързано със смъртта на четирима от недосегаемите престъпници в Сан Франциско. И е взето от склада с улики на собственото й ведомство. Всеки може да е убиецът – дори някой от най-близките й приятели. Следващият случай, за който Линдси е повикана, е най-невероятното местопрестъпление, което е виждала някога: две глави без трупове, демонстративно изложени в градината на световноизвестен актьор. Когато и друга глава е изкопана, Линдси осъзнава, че в земята може да са заровени стотици жертви…

Джеймс Патерсън е роден през 1947 г. в Нюбърг, Ню Йорк. Носител на множество литературни награди, той е единственият автор, оглавявал едновременно литературни класации за възрастни и за деца. Създал е над трийсет криминални романа, десет от които влизат в нашумялата поредица с детектив Алекс Крос. Успехът на Патерсън е баснословен – книгите му превземат върха на класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс” над 60 пъти, а общият им тираж е над 300 милиона екземпляра. Романът „Единайсетият час” е създаден в сътрудничество с Максин Петро.

Continue Reading
Advertisement