Connect with us

Музика

Един съвременен испански трубадур в Радиото!

Avatar

Публикувано

на

Виктор Ереро, родом от Толедо, е артист с широк музикален опит. Учил е църковно пеене в Бенедиктински манастир, след което е свирил е в психеделична рок банда и е писал композиции за пиано, за да намери най-накрая призванието си като singer-songwriter. Пише авторски композиции, които са със силно фолклорно звучене.

Свири с голяма лекота, едновременно с това е виртуоз на инструмента си. Освен два авторски албума (Anacoreta от 2009 и Estampida от 2013г.), Ереро има и съвместен албум с Джозефин Фостър с тяхна автентична интерпретация на Испанските народни песни, колекционирани от Федерико Гарсия Лорка. За този албум Pitchfork оприличава звученето им като „безвременно“ и „винтидж“.

С този извънсезонен концерт радио фестивалът Alarma Pun(k) Jazz на програма „Христо Ботев” открива 14-ото си издание. Събитието се организира с медийната подкрепа на Института „Сервантес”.

Вратите на Второ студио отварят точно в 21:00ч., местата са малко, така че препоръчваме предварителната продажба, а публика ще се допуска до 21.59ч. – т.е. поради спецификата на звука (необходима е абсолютна тишина!) всички трябва да са заели местата си до началото на концерта, което е точно в 22.00ч.

Advertisement

БИЛЕТИ в Дюкян Меломан, Ticketplus и Eventim:

8 лв (предпродажба)

10 лв (на входа от 20:30 до 22:00ч. в деня на концерта)

Continue Reading
Advertisement