Connect with us

Култура

Една история за барокова музика, любов и маски от Softpress Publishing

Avatar

Публикувано

на

carnival 411494 960 720

снимка: PR

Завладяващ роман за любовта във всичките й форми, вдъхновен от живота на гениалния бароков композитор Антонио Вивалди. „Цигуларят от Венеция“ (Softpress Publishing) обхваща над три десетилетия и разказва пленителна история за страст, музика и амбиция.

Tsigularqt_of_Veneziq_covВенеция от началото на XVIII век – красив, несравним град на вода, музика, маски и измама.

Тук него израства младата Адриана д’Амато, чиято най-голяма страст е цигулката. Но след смъртта на майка й стриктният й баща я затваря в семейния дворец и й забранява да свири. Но Адриана обожава музиката и е готова да наруши забраната на баща си.

Пoд прикритието на нощта младата жена се измъква от дома, за да потърси тайно виртуозния цигулар и композитор Антонио Вивалди. Впечатлен от вродения ѝ талант, Червения абат се съгласява да й дава частни уроци, без да знае коя е. Не след дълго дълбоката любов към музиката, която двамата споделят, разпалва и страстта им един за друг. Така започва тяхната пламенна и твърде опасна романтична афера.

Но Енрико д’Амато, един от най-богатите мъже в републиката, има други планове за единствената си дъщеря. Влиятелният търговец е решен да й намери богат съпруг от благородническо семейство и най-сетне я представя в обществото. Въпреки че сърцето ѝ не е свободно, тъмната ѝ красота и щедра зестра бързо привличат вниманието на ергените от венецианския елит.

Advertisement

Твърде скоро непредвидени обстоятелства ще принудят Вивалди да направи невъзможен избор между любимата жена и музиката. А последиците ще преобърнат живота на Адриана завинаги…

Continue Reading
Advertisement