Connect with us

Театър и постановки

Екранизацията на „Дванайста нощ“ от Мариус Куркински по БНТ 1

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Обществената телевизия излъчва двете части на филма по вечната класика на Уилям Шекспир, заснета през погледа на талантливия актьор и режисьор, в която участват едни от най-големите имена в българските театър и кино

На 26 февруари и на 5 март (събота) от 14:00 ч., БНТ 1 ще излъчи двете части на филма „Дванайста нощ“. Екранизацията на романтичната комедия на английския драматург Уилям Шекспир е дело на Мариус Куркински. Оператор на лентата е Емил Христов, а преводът е поверен на Валери Петов. В ролите зрителите ще видят Георги Калоянчев, Иван Ласкин, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Катерина Евро, Мартина Вачкова, Пламен Сираков, Александър Илинденов, Кадри Ебилли, Владимир Димитров и Мариус Куркински.

Вечната класика на Шекспир, пресъздадена под режисурата на Мариус Куркински, разказва историята на княз Орсино – безнадежно влюбен в графиня Оливия. Графинята отхвърля чувствата му, а поредният пратеник, когото княза праща при нея, за да ѝ говори за чувствата му, е девойка облечена като юноша, която пък от своя страна е влюбена в княза. Девойката защитава толкова пламенно любовта на княза, че спечелва сърцето на Оливия. В дома на графинята живее и нейният вуйчо – пияница и гуляйджия, който иска да ожени племенницата си за сър Андрю Чикчирик – богат, но глупав благородник. Съветникът на графиня Оливия, Малволио, ѝ препоръчва да изгони вуйчо си от дома, но това има своите последици. Затяга се един сложен възел, който изглежда няма развързване.

Гледайте филма в двете части „Дванайста нощ“ на 26 февруари и на 5 март (събота) от 14:00 ч. по БНТ 1.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement