Connect with us

Lifestyle

Експерти от гражданския сектор и учители ще се обучават как да създават партньорства в сферата на глобалното образование

Avatar

Публикувано

на

В периода 26-28 януари 2021 г. ще се проведе онлайн обучение за развиване на партньорства в областта на глобалното гражданско образование с различни сектори. Трейнингът се организира от Българската платформа за международно развитие в партньорство с международната мрежа за глобално образование Bridge 47.

По време на събитието участиниците ще научат повече за това как да създават партньорства и да работят за глобалното образование и ученето през целия живот в сътрудничество с корпоративния свят, медийния сектор, профсъюзите и други видове организации. Чрез тези нови партньорства те ще могат да засилят ефекта от своята работа за по-справедлив и устойчив свят.

Обучението е подходящо за практици в областта на глобалното образование, ръководители на неправителствени организации, експерти по фондонабиране и ПР-и от фондации и сдружения, представители на академични структури и образователни организации, както и за всеки,  който проявява интерес към развиването на нови видове партньорства.

В рамките на трите обучителни дни участниците ще получат разберат как да установяват контакт и да намират съмишленици чрез сторителинг, ще научат повече за адаптирането на начина, по който предават посланията си към различните целеви публики като организаторите ще споделят и повече за опита на Bridge 47 в комуникация с различни заинтересовани страни в 15 държави-членки на ЕС и с европейските институции. Ще бъде поставен фокус и върху възможностите на глобалното гражданско образование като инструмент за подпомагане на партньорите да разберат по-добре проблемите на бедността, правата на човека и сътрудничестовото за развитие.

Срокът за кандидатстване е до края на работния ден на 11 януари 2021 г. Селектираните за участие кандидати ще получат детайлна програма, както и допълнителни материали, които ще бъдат от полза за успешното им преминаване през обучението.

Advertisement

Кандидатсвастването се извършва чрез попълване на онлайн формуляр тук: https://forms.gle/HRuCEzYRYkwjBEvN7

 

Continue Reading
Advertisement