Connect with us

Lifestyle

Електрическо такси от следващо поколоение в автопарка на Yellow Taxi

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Yellow Taxi ще предложат на клиентите си удобния градски SUV KIA e-Niro с 64 kW батерия

Въпреки пандемията и свиването на бизнеса, таксиметровата компания Yellow! не спира развитието си и желанието за по-качествена услуга и живот в София. От днес в града може да бъде видян поредният 100% електрически автомобил на Yellow – KIA e-Niro. Моделът е оборудван с батерия с голям капацитет – 64 kWh, която гарантира пробег от 455 км с едно зареждане. Освен че напълно препокрива възможностите на автомобил с ДВГ, e-Niro гарантира изключителен комфорт за пътниците в автомобила, като предлага и несравним обем на багажното отделение от 451л. KIA e-Niro е поредната съвместна значителна стъпка на КИА Моторс България и Yellow! към електрическата мобилност на следващото десетилетие. Мобилност, която няма да замърсява нашата градска среда с вредни емисии или шум.

“Ползването на електрическо такси, освен удобно за клиентите е полезно и за развитието на столицата. Изследванията показват, че движение с електромобил е с деветдесет и седем процента по-чисто от нормалните автомобили.”, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow!.

“e-Niro предлага по-дълъг пробег от много бензинови автомобили (дори няколко значително по-скъпи конкурентни електрически превозни средства). Така например ако желаете да наемете такси до Варна, можете 100% да разчитате на безпроблемно пътуване с e-Niro, без да се налага повторно зареждане. Комфортът се допълва и от чувствително по-голямото вътрешно пространство, което предлага моделът, в сравнение със своите конкуренти, а багажникът събира рекордните за електромобил със сходни размери – 451л. Нещо повече, изминаването на 100 км с e-Niro струва между 2 и малко под 4лв., в зависимост от консумацията на енергия и използването на дневна или нощна тарифа. Зарядът може да бъде и изцяло безплатен ако се използва мрежата от електростанции, изградена от КИА Моторс България на територията на страната, която включва над 25 обекта: KIA България – The Power to Surprise. Предимствата на електромобила се допълват и от символичните разходи за обслужване. Въпреки че, електрическите превозни средства също изискват редовни технически прегледи подобно на традиционните автомобили с двигатели с вътрешно горене, разходите за поддръжка и ремонт са с около 35% по-ниски от тези при сравним автомобили с ДВГ.”, споделят от КИА България.

Екологичното електрическо такси приема и насърчава безкешовите плащания – с карта или смартфон, които Yellow и Mastercard въведоха като стандарт за цялата индустрия и от няколко години работят активно по налагането им като най-съвременни, бързи, удобни и сигурни. „За Mastercardпартньорството с Yellow такси е дългосрочен приоритет и се радваме, че двете компании гледат в една посока – през изминалата година в световен мащаб обявихме съхраняването на планетата за наш приоритет с кампанията Priceless Planet, която се стреми да въвлече милионите ни картодържатели в смислени зелени инициативи с грижа за човека и природата утре. Това е естествен ход на експоненциалната дигитализация на плащанията, което пести ресурси. Електрическата мобилност е част от бъдещето и иновациите, които ще направят живота на децата ни утре по-чист.“ казва Ваня Манова, Мениджърът на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Advertisement

KIA e-Niro е оборудван с най-съвременни технологии, които гарантират едновременно комфортно и истински забавно управление. Батерията на 100% електромобил Niro може да се зарежда между 20% и 80% за 42 мин. от 80 kW зарядна станция. 150 kW мотор (204 к.с.)  ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.8 сек. Системите за активна сигурност в KIA e-Niro такси, включват kамера за движение на заден ход с динамично навигиране, ABS, BAS, ESC, HAC, BSA (Battery saving system) система предпазваща акумулатора, „Cruise Control“ + „Speed limiter“ системи за контрол на скоростта и др.

Continue Reading
Advertisement