Connect with us

EDM

Електронни пърформанси от цял свят превземат Electric Orpheus

Avatar

Публикувано

на

peaches 2

снимка: PR

Фестивалът Electric Orpheus, който ще се проведе между 12-14 август в сърцето на град Пловдив, включва в богатата си програма изключително интересна електронна част с актуални артисти от световната и българска сцена. Гостите на фестивала са от различни точки на земното кълбо и се събират в града под тепетата за тридневен празник на изкуството.

Артистичната електронна програма предлага стилово разнообразие, което в комбинация с различните, прецизно подбрани градски локации, гарантира динамично фестивално преживяване от обедните часове до късна вечер в три поредни дни. Сцени на тепе и в парк, клубни локации, електронни актове на живо и диджей сетове в спектър афро, етно, фънк, итало, електро, амбиент, хаус и техно ще понесат гостите на фестивала в неспирен танцувален вихър.

Акцентите в електронната програма са много и разнообразни, а на първо място разбира се е хедлайнерът на фестивала Peaches, която от 20 години създава непродражаема електроника, а наскоро един от корифеите в жанра, Жан Мишел Жар, ѝ посвети специално парче в последния си албум. Peaches ще е на главната фестивална сцена в неделя, 14 август.

Следващото силно открояващо се име е Aérea Negrot от Венецуела, чийто своеобразен музикален почерк при съчетаването на техно и хаус ритми и абстрактен поп ѝ определя собствена ниша в съвременната танцувална музика. Като вокал на проекта Hercules and Love Affair или солов акт, тя е водеща фигура и постоянно присъствие не само в емблематичните клубове в любимия ѝ Берлин, но и на световната електронна сцена. Aérea Negrot ще направи два отделни акта на фестивала – лайв изпълнение в петък, 12 август, и специален късен диджей сет в събота, 13 август.

Advertisement

От Белгия гостуват Brussels Pony Club и топ продуцентът DkA, който ще пусне безкрайни техно пипала дълбоко в нощта на 12 август, петък.

Друг интересен акцент в програмата на фестивала идва от сцената в Лондон – артистичната, скандална и необуздана Gaff-E. Електронен сет на живо и с вокали, съчетаващ средиземноморска мистика със сурови бийтове и мощни синт линии, ще видим в събота, 13 август.

Electric Orpheus не може да подмине и Берлин – една от най-горещите в света електронни сцени. spAceLex, продуцент от берлинския лейбъл Mond Musik и съосновател на Frisbee Records, чиято музика заема широк спектър от космическо диско и синт-уейв до lo-fi поп, ще направи диджей сет, а заедно с Andrea Noce от Италия ще представят общия си електронен проект на живо. От Берлин се включват и бурните дами Snow (Snövit Hedstierna) и Purita D, които ще ни залеят с подобаваща доза хаус и техно. Също от Берлин пристига и André Pahl, известен с наговите Сафари миксове – необятни пътувания през забравени пустини в далечни галактики.

От Хамбург, Германия пристига и електронният дует на живо Fumus & Nebula, които ще видим в петък, 12 август, а в събота, 13 август, ни очаква още едно немско участие от kai_fx, който е резидент в Klangkulisse и е известен с минималистичното си звучене и дълбочина.

От Осака, Япония гостува Mori Ra, който прави интензивно фестивално турне това лято в Европа, и любителите на автентичното звучене от 70-те и 80-те ще са в екстаз от неговите синт-фънк-диско сглобки от неиздавани и покрити с прах оригинали, които Mori открива и преработва за наше удоволствие.

Advertisement

Българското участие в електронна програма на фестивала ще бъде не по-малко вълнуващо. На сцената излизат Emil Doesn’t Drive и Clipper, част от DJ тройката Disco Comrades, Aki Vanderlay, както и електронно-акустичното дуо на Тодор Жичков и Александър Бийтенберг, част от българския лейбъл Big Banda. Българската техно сцена пък ще бъде представена от експерименталното техно-визуално дуо RoboKnob, които залагат на безкомпромисно електронно звучене на живо с машини. RoboKnob ще участват също с два акта, които представят работата им: проектът Triac и чистото дуо. Тях ще видим в два последователни дни, петък и събота, съответно 12-ти и 13-ти август.

Електронната програма на фестивала Electric Orpheus включва още изпълнения от Vladimir Ivkovich (Германия), Sasha Mambo (Франция), Visitor Q (България) и много други радетели на качествения електронен звук в широк спектър.

Билетите за Еlectric Orpheus са на цена от 60 лева за пълната тридневна програма и са в продажба в системата на Тикетлоджик БГ: https://electricorpheus.ticketlogic.bg/electric­orpheus­festival­bg/28557, а повече информация за фестивала можете да откриете на официалния сайт: http://electricorpheus.com/, както и в събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/806252352810079/

Continue Reading
Advertisement