Connect with us

Музика

Енрике Иглесиас представя новия си сингъл и видео – „SUBEME LA RADIO“!

Avatar

Публикувано

на

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Един от най-очакваните моменти за всички фенове на Енрике Иглесиас по целия свят дойде… На 24/02 се състоя премиерата на новата му песен и видеото към нея, заснето в Куба. Екипът на звездата парализира за три дни улиците на Хавана, където събра хиляди хора за участие в снимките на видеото. Резултатът е грандиозно стрийт парти с щастливи хора.

SUBEME LA RADIO е името на новия сингъл на Енрике Иглесиас с участието на музикантите с кубински произход Descemer Bueno, Zion и Lennox. Песента е енергична, завладяваща и танцувална – напълно в стила на Краля на Латино поп музиката. Мултиплатиненият артист и носител на множество награди, Енрике Иглесиас, е изключително приятно изненадан от невероятния прием, който получава от хората в Куба.

„Израснах в Маями и имам много приятели кубинци. Отдавна обмислям идеята да снимам видео на Острова и след като направихме няколко проекта с Алехандро Перес, решихме, че е дошъл точният момент. Още повече ни мотивира успехът на колаборациите ми с Descemer Bueno и приятелите ми от Gente de Zona“ – споделя Енрике.

Любопитна подробност е, че за снимките на SUBEME LA RADIO Енрике Иглесиас облича тениската, с която претърпява инцидент с дрон по време на негов концерт преди две години.

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Advertisement

Дългогодишният приятел и творчески партньор на Енрике Иглесиас, Десемер Буено, казва:

„Познавам Енрике Иглесиас от 12 години и до момента сме написали заедно много песни, някои, от които станаха световни хитове като Bailando, Loco, El Perdedor, Cuando me Enamoro, Lloro por Ti, No me digas que No, Ayer и други. Работата с Енрике е интензивен процес, винаги се опитваме да се надхвърлим, да сме една крачка напред и да докажем на самите себе си, че няма граници при създаването на хубава песен и хит“.

„Поласкани сме от поканата на Енрике да се присъединим към проекта. Горди сме, че сме част от нов световен хит, в който сме сигурни, че ще се превърне песента. Да стъпим на кубинска земя за първи път и то за снимките на видеоклип, е нещо много специално и вълшебно за нас. Енрике е гений в усета си да смесва собственото си музикално звучение с това на другите артисти. Няма съмнение, че тази песен ще завладее света съвсем скоро“ – добавят Zion & Lennox.

За видеото Енрике Иглесиас добавя: „Сигурен съм, че Алехандро е уловил магията и ще пресъздаде във видеото по най-добрия начин всички емоции, които изживяхме тези три дни в Хавана. Целта ни беше да се забавляваме и ние го направихме“.

 SUBEME LA RADIO излиза след последния сингъл на Енрике Иглесиас, превърнал се в глобален хит – Duele El Corazón, който затвърди статуса му на топ номер едно латино артист в света. Сингълът подобри рекорда на Енрике в Билборд като стана 27-ият номер едно сингъл в чарта „Hot Latin Song“ от един артист ; и още един рекорд –  Duele el Corazón стана и 14-ият номер едно сингъл на Енрике Иглесиас в класацията на Billboard – „Dance Chart“. Сингълът има над 1 милиард стрийминга по целия свят и повече от 2 милиона дигитално продадени копия.  Duele el Corazón донесе на Енрике три отличия на американските латино музикални награди.

По света песента оглави класациите във всяка една държава в Латинска Америка и счупи всички рекорди за радио еърплей, стрийминг и даунлоад в Испания. Duele el Corazón е и най-излъчваната песен в Испания за 2016-та година. За трета поредна година песен на Енрике Иглесиас е най-излъчваната песен на иберийския полуостров.

Advertisement

Най-успешният и популярен латино поп артист в света, Енрике Иглесиас е сред номинираните за предстоящите награди „Premios Lo Nuestro 2017“ в пет категории.

Continue Reading
Advertisement