Connect with us

Музика

Жана Бергендорф с лайв на Bedroom Beach

Avatar

Публикувано

на

Zhana 2

снимка: PR

На 3 август победителката във втория сезон на X Factor Жана Бергендорф излиза на сцената на Bedroom Beach. Това е първото участие на изпълнителката в култовия морски клуб, по време на което тя ще бъде погрявана от диджей Gorro. Феновете на Жана Бергендорф ще могат да чуят на живо нейните парчета: “Самурай”, “Невъзможни сме сами”, “Играем с теб”. Певицата ще изпълни и кавъри от репертоара на Бионсе, Риана, Адел, Джеси Джей.

Жана Бергендорф е родена на 20.10.1985 г. в София. Започва да пее, когато е едва шестгодишна, повлияна от музикантите в семейството – нейните майка, баба и дядо. Пяла е в детския радиохор и детска вокална група „Врабчета”. На 18 години заминава в Южна Корея, където покорява с гласа и магнетичното си присъствие местната клубна сцена, а четири години по-късно и бъдещия си съпруг Стефан. През 2010 г. двамата се местят да живеят в родната му Дания, а през 2012 г. Жана взима съдбоносното решение да се върне в родината си. Скоро след това неин близък приятел я записва за кастингите на X Factor и така тя става част от най-успешния музикален формат у нас. По време на предаването Жана не остава нито веднъж на елиминации, а напротив – добива страхотна увереност в себе си и сериозна фен база. На финала тя става победител с 69,9% от гласовете на зрителите.

Вече като артист от лейбъла „Вирджиния Рекърдс” Жана се присъединява към Рафи, Део, Лео, Играта в българската версия на химна на Световното първенство по футбол „Светът е наш” заедно с оригиналния изпълнител на песента Дейвид Кори. В началото на юни 2014 г. излиза дебютният й самостоятелен сингъл „Самурай”, който впоследствие става най-излъчваната песен в българския радио и телевизионен ефир в продължение на 5.

По-късно през 2014 ч. идва ред на дуетната й песен с Кристо „Играем с теб до края”, която е 3 седмици номер 1 в общия чарт и 7 поредни седмици оглавява класацията за най-излъчвани български парчета. Новият й сингъл „Невъзможни сме сами” бе премиерно представен в началото на месец май тази година и скоро след това зае челна позиция в чарта в продължение на няколко седмици. До края на сезона предстои да излезе и сингълът на Моисей „Още малко време“, който е с нейно участие.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement