Connect with us

Lifestyle

Женската световна организация СОРОПТИМИСТ подарява на София оазис в парка

Avatar

Публикувано

на

Инициативата е посветена на 100 годишнината на организацията и ще отбележи Световния Ден на Гората

На 21-ви март отбелязваме Световния Ден на Гората. По инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие (ноември 1971), подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие, този ден се отбелязва от 1972 г. и има за цел да се защити флората и фауната на горите.

Националният съюз  в България на международната организация Soroptimist International ще се включи в световната инициатива и посвещава тази активност на 100 годишнината на организацията.

С акция по засаждане на дървета в Южен парк Сороптимист Интернешънъл Европа Съюз България ще отбележи Световния Ден на Гората, подарявайки на гражданите на София зелен оазис в Южен парк.

 В акцията участват представители на четирите софийски клуба, които ще засадят:

Advertisement
  • 3 секвои (клуб „Основател“)
  • 2 колоновидни аризонски кипариси (клуб „Витоша-Илина“)
  • 3 броя хималайски кедър (клуб „Бояна“)
  • 3 броя кавказки ели (клуб „Св. Иван Рилски)

Инициативата е подкрепена от Общината, чиито служители частично ще извършат предварителната работа по изкопаване на дупките и засаждане на по-трудните видове. Засаждането ще е съобразено с предписанията на Дирекция „Зелени площи“, както и с противоепидемиологичните мерки – лични предпазни средства и дистанция.

Акцията ще се проведе в неделя 21-ви март от 11:30 ч.

Мястото е Южен парк, входът от бул. „Витоша„, т. нар. „Английска поляна“.

Поканени са представители на медиите и на партньорски организации.

SOROPTIMIST обединява жени с професии и бизнес, които работят заедно на местно, национално и международно ниво, за да образоват, овластяват и дават възможност на жените и момичетата с цел подобряване на техния живот.

SOROPTIMIST се занимава с проблемите на жените в техните общности и извън тях от 1921г., когато е основана Soroptimist International. Днес ние сме силна международна мрежа от около 72 000 жени, които са мощни и ефективни защитници на правата на жените и момичетата.

В Европа Soroptimist е най-голямата от четирите федерации на Soroptimist International и включва около 31 400 жени от Европа, Близкия изток и Карибите. Националните съюзи и клубове на Soroptimist International of Europe инициират, подкрепят, финансират и изпълняват над 4000 проекта за милиони евро всяка година. Нашите членове работят в своите общности и извън тях, за да предоставят конкретна и практическа помощ на жените и момичетата.

Advertisement

В България Soroptimist функционира повече от 20 г. и има клубове в София, Русе, Пловдив, Варна и Бургас. Следете страницата ни, за да научите повече за нашите активности и каузи.

Continue Reading
Advertisement