Connect with us

Музика

Живко Петров откри 36-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония със зашеметяващ премиерен концерт

Avatar

Публикувано

на

Снимка 4

снимка: ПР

Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония 2020 бе официално открито със концерт на Живко Петров Трио – JP3. За първи път  беше представен четвъртият студиен албум на триото „Change the way“. Живко Петров е и 22-рият носител на ежегодния приз за изключителен принос в развитието на българската култура  и представянето ѝ зад граница. Специален гост на концерта бе най-големият български пианист през последните  десетилетия  Людмил Ангелов.

„Горди сме, че и през тази необичайна за всички ни година Аполония отново събира на едно място едни от най-талантливите и популярни творци. Силно вярваме, че отново ще успеем предадем магията на изкуството на гостите ни, и ще покажем огромния талант на българските творци. Благодарим на всички, които отново са част от този невероятен празник на изкуството и им пожелаваме  безброй вълнуващи емоции и много незабравими спомени от Аполония 2020“ – коментира Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на Фондация Аполония.

В следващите 6 дни над 30 събития ще вдъхновяват и озаряват Созопол и гостите на Фестивала. На сцената на Амфитеатъра ще излязат изпълнители, като Кирил Манолов, Вяра Шуперлиева, превъзходното Трио Арденца и много други. 

В Лятното кино пък, на открито ще бъдат представени филмите “Котка в стената„ на Мина Милева и Весела Казакова, “Сестра„ на Светла Цоцоркова и други. Театралната програма  включва музикалнo изпълнение с режисьор Иван Юруков “Част от колекция„ – една прозаична игра, вдъхновена от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата „Поздрави от мен Боговете“.

Advertisement

Ще има премиери на книги като „Времеубежище“ на Георги Господинов, „Земното щастие“ на Георги Лозанов,  „Сиянието на Златорог“ на Михаил Неделчев.

Цялата програма е в сайта на Празниците на изкуствата www.apollonia.bg

Continue Reading
Advertisement