Connect with us

Lifestyle

Започва Шести Балкански винен фестивал

Avatar

Публикувано

на

balkanski vinen konkurs

снимка: PR

На 3 и 4 юни  ще се проведе шестото издание на Балканския винен фестивал,  единственото събитие в България, на което може да се опитат вина от всички Балкански страни.

България ще бъде представена от 55 от най-добрите си изби, като тази година ще има много нови учасници. Вина от амфори отлежали в морето от Хърватска, свежи бели вина от Словения, румънски вина от Дунава, гръцки вина от остров Санторини, Пелопонес и Науса, турски вина от няколко от най-добрите изби, известни македонски и сръбски изби – очаква ви ИСТИНСКА БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА!

За всички, които искат да знаят повече за виното за собственото удоволствие, за професионалистите, работещи с вино или просто за тези, които  искат да впечатлят  партньора си, когато поръчват вино в ресторант – мястото на срещата е известно!

BIWC 5

Фестивалът ще отвори врати точно в 12:00 часа на 3 юни  в градината на Гранд Хотел София.

Advertisement

BIWC 2017 ще предложи една истинска Балканска фиеста с над 500 вина за дегустация по време на фестивала, Балканско гурме и силна съпътстваща програма по време на изложението.

По време на изложението ще може да закупите вината, които сте харесали директно от изложителите на преференциална цена!

Само на BIWC ще си дадат среща четирима Masters of Wine ( 300 души в целия свят!)

Ето и някои от заглавията на майсторските класове:

  • Мистериозната ТАМЯНКА – Балканското винено съкровище с лектор Род Смит MW ще ни потопи в  света на един от най-ароматните сортове на Балканите – прекрасен избор за горещите летни дни.
  • Председателят на BIWC Константинос Лазаракис MW  ще изнесе майсторски клас с вълнуващото име В името на КСИНОМАВРОТО. Наложил се като един от най-тренди винени сортове в южната ни съседка, Ксиномаврото може безпроблемно да си съперничи с Баролото на Италия и Пино Ноара на Бургундия. Елате и се уверете!
  • Най-доброто от БАЛКАНИТЕ  – персоналните фаворити на Каролайн Гилби MW ще бъдат представени от Каролайн Гилби MW.
  • Simply …THE BEST  – Румъния – толкова близка и толкова малко позната с лектор Хория Хаснас ще ни представи неговата селекция от най-добрите румънски вина.

Българските вина ще бъдат представени с два майсторски класа: Местните БЪЛГАРСКИ сортове  през погледа на Вили Гълъбова  – едно чудесно пътешествие с местни български сортове и в Търсене на българската винена идентичност на Марин Атанасов, изнасян многократно в САЩ пред американската публика с небивал успех.

На 4 юни от 17 часа ще се изтегли и печелившия от голямата награда на BIWC 2017 – винен уикенд за двама  в  Uva Nestum Wine & Spa  и Гърция! Всеки може да участва срещу закупен билет за Фестивала!

Advertisement

С билета си подкрепяте световната кампания, стартирала за пръв път в България #winelover against cancer. Не пропускайте Балканската винена фиеста в София на 3 и 4 юни!

Билети в мрежата на евентим и тикетпро. Повече информация на сайта на събитието: http://www.balkanswine.eu/bg/pages/Festival/Tickets/

 

Continue Reading
Advertisement