Connect with us

Общество

Започнаха първите репетиции в Театър „София“

Avatar

Публикувано

на

DSC02630 scaled

 снимка: ПР

Премиерата на „Няма да платим! Няма да платим“ с режисьор Теди Москов ще бъде на открито през юли

На 19 май в Театър „София“ започнаха първите репетиции за нов спектакъл след края на извънредното положение. Екипът се събра в голямата зала, спазвайки необходимите мерки за безопасност. Премиерата ще бъде през юли, на открито на сцена пред Театър „София“.

Теди Москов е сред възпитаниците на Юлия Огнянова и един от най-изявените български режисьори. Поставял в много български и редица немски театри, той е доказан майстор на сатирата и комедията.

Дарио Фо (1926 г. – 2016 г.) е италиански драматург, театрален режисьор, киноактьор, певец, художник, композитор и политически активист. Носител на Нобелова награда за литература (1997 г.). Написал е повече от 70 пиеси, които се поставят в над 50 страни по света. Широко известни са неговите думи „Аз се опитвам да забавлявам хората, да ги накарам да се смеят, докато настръхнат…”

Advertisement

Темите, заложени от Дарио Фо в пиесата, и екипът дават основания на театралните почитатели да очакват с нетърпение този нов спектакъл.

Дотогава програмата на Театър „София“ на открито продължава да предлага спектакли от репертоара на театъра, както и на гостуващи трупи.

Тя бе възобновена на открито още на 14 май на малката открита сцена „Арена“, която се намира във вътрешния двор на Театър „София“. Първият спектакъл беше „Апетит за череши“ от Агнешка Ошецка и Мачей Малецки, режисьор Ана Батева.

На 2 юни ще започне и програмата на открито на новата сцена „Пред театъра“. Първият спектакъл там ще бъде „Последният страстен любовник“ от Нийл Саймън, режисьор Николай Поляков.

Програмата засега включва още:

Advertisement

Представленията на открито се провеждат при  спазване на мерките и препоръките за безопасност в настоящата ситуация.

Цените на билетите са 12, 16 и 20 лв. Важи цена 7 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Билети се продават и онлайн, и на касата в Театър „София“.

Предстои програмата да бъде допълнена с гостуващи спектакли и концерти.

Continue Reading
Advertisement