Connect with us

Lifestyle

За българите бръсненето е по-скоро рационално, отколкото емоционално действие

Avatar

Публикувано

на

Ivaylo Noizy Tsvetkov i Dragomir Simeonov

За българите бръсненето е по-скоро рационално, отколкото емоционално действие. Това сочат резултатите от национално представително проучване за нагласите на мъжете в България спрямо бръсненето, проведено от агенция TNS по поръчка на Philips България. За българския мъж бръсненето е част от живота му и всекидневна необходимост, която почти винаги е скучна и безинтересна. Като основни недостатъци този сутрешен ритуал по принцип, българинът описва губенето на време, рискът от порязване и неизбръснати части на лицето.

Според резултатите от националното представително проучване основният фактор, който влияе на метода на бръснене, е просто навикът. 42% от анкетираните биха използвали електрическа самобръсначка като основен метод, а още 26% не биха заложили изобщо на обикновената самобръсначка. Българският мъж описва идеалното бръснене като бързо, прецизно и без наранявания по лицето. Отстраняването на нежеланото окосмяване трябва да отнема между 3 и 5 минути, да оставя кожата перфектно гладка, мека и без порязвания. За да постигнат този резултат, повечето българи използват крем или пяна, а 2/3 от анкетираните употребяват автършейв.

[media-credit name=“Силвия Симеонова, TNS“ align=“aligncenter“ width=“1024″]Silviya_Simeonova_TNS[/media-credit]

64% от участниците в проучването предпочитат електрическата самобръсначка заради значително по-малкото време за бръснене, а 51% залагат на този метод, защото могат да използват самобръсначката във всякакви условия. За 44% от анкетирането липсата на наранявания е от решаващо значение, а 35% избират електрическата самобръсначка заради по-голямата прецизност на уреда.

Philips e предпочитаната марка електрически самобръсначки сред болшинството от анкетираните български мъже – цели 66%. Останалите две марки, включени в проучването, делят общо 26% процента от гласовете на участниците. Според българите идеалната самобръсначка притежава висококачествени ножчета, компактна и удобна е, отличава се с лекота, издръжливост на батерията, както и с краткото време за бръснене.

[media-credit name=“Ангелина Кръстева, маркетинг мениджър на Philips, България“ align=“aligncenter“ width=“1024″]Angelina_Krasteva_Marketing_Manager_Philips_Bulgaria[/media-credit]

99 на 100 от българите са доволни от електрическата си самобръсначка и биха продължили да използват такава в бъдеще, докато едва 1% биха я сменили. Интересно е, че 62% от анкетираните български мъже са си купили уреда сами, а 38% са го получили като подарък. Като основни условия за покупката на електрическа самобръсначка българите изтъкват високото качество – 74% и цената – 57%. Националното представително проучване сочи още, че 78% от мъжете, които използват електрическа самобръсначка се бръснат в офиса, а 67 на 100 от тях по време на пътувания.  Друг интересен факт е, че 58% от българите предпочитат интернет като източник на информация относно електрически самобръсначки.

Advertisement

В представителното за градското население проучване, проведено от TNS по поръчка на Philips България, са взели участие 604 мъже на възраст от 15 до 45 години, живеещи в големите областни градове.

[media-credit name=“Димитър Влахов, лидер на Южни Балкани, Philips“ align=“aligncenter“ width=“1024″]Dimitar_Vlahov_Lider_Uzhni_Balkani_Philips_Bulgaria[/media-credit]

 

Continue Reading
Advertisement