Connect with us

Lifestyle

За пета поредна година Приморско се превърна в център на триатлетската общност в България

Avatar

Публикувано

на

Lion Heart 2020 Yanne Golev 4

снимка: Янне Голев

Рекорден брой участници в тазгодишното издание на Лъвско сърце

Петото издание на Лъвско сърце, което се проведе на 5-и септември в Приморско, отбеляза рекорден брой участници и посетители. В седмицата преди състезанието се проведоха два спортни лагера, а награждаването в неделя приключи с заключително парти.

Триатлети, плувци, колоездачи и бегачи от цялата страна премериха сили. Тази година големият победител в индивидуалната надпревара е Данаил Велинов с време от 07:36:27. Това беше второто му поредно участие в състезанието, като миналата година отново се качи на подиума, финиширайки на 4-то място. Той успя да се пребори за титлата в компанията на Alexandru Cujbescu от Румъния, който остана втори (08:19:05) и Самуил Вълчев от клуб Velos Варна (08:21:37).

„Страхотно състезание, на напълно различно и по-добро ниво, в сравнение с всички останали. Доброволците са невероятни, организацията е перфектна, пунктовете са обозначени, маркировката наситена. Всичко беше чудесно! Не останах за купона, но догодина ще имам шанса да наваксам. Подобно състезание оставя спомени, които ще ми държат влага цяла година.”, сподели победителят от тази година

Lion Heart 2020 Yanne Golev 6

снимка: Янне Голев

Advertisement

При жените за втора поредна година победителка стана Виктория Данова с време от 09:39:35, като веднага след нея се наредиха Ивета Костадинова (09:47:21) и Белла Дуновска (10:46:34).

„Беше уникално, а организацията е просто перфектна. Не чух нито състезателите, нито посетителите да имат някакви забележки към маркировката или доброволците. Условията бяха чудесни въпреки, че на бягането ми беше най-трудно, където конкуренцията започна да ме застига.”, сподели двукратната шампионка.

Своите впечатления за събитието сподели и Милен Цанов, неколкократен участник на триатлони от серията Iron man.

„Брилянтна организация. Оценката, която давам е по-голяма отколкото на всяко събитие от серията Iron man. Там форматът е по-масов и корпоративен, докато в Приморско се чувствах много по-комфортно и забавно. Лъвско сърце ме тласна към това следващите ми състезания да бъдат offroad. Супер щастлив съм от цялото събитие. Всичко беше изключително добре от страна на организаторите, това което различава Лъвско сърце от всичко останало е позитивната енергия, задружност и емоцията, която се усеща във всеки един от детайлите преди и след събитието.”

В отборното съревнование победителите в двойната щафета са отбор „Велорапторите“ в състав Евелина Златанова и Владислав Гюров с време от 7:19:17. При тройните щафети победители са отбор „Три за щастие” в състав: Георги Ковачев, Петър Чавдаров и Христина Козарева (6:56:51).

„Лъвско сърце“ е единственото по рода си състезание, което съчетава традиционните за триатлон етапи, но в пресечена местност и със сериозни дистанции от 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа планина и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо. Пълните резултати от състезанието можете да откриете на сайта: https://www.lionheart.bg/rankings_ultra_2020/

Advertisement

На снимките от триатлона „Лъвско сърце“ можем да се насладим благодарение на фотографа Яне Голев. Видео от изданието през 2019-а може да видите тук, а всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието. Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ с институционалната подкрепа на Община Приморско и патрона на събитието д-р Димитър Германов. Състезанието се организира с подкрепата на: Община Приморско, adidas, FitSpo, Ekotoi, Силвър Стар, Red Bull, Bryzos, Biofresh, DoppelHertz, Delfina, ComNet, ICD Soft, Изворна Вода Бачково, SiteMedia Bulgaria, Академия Първа Помощ, Epic Bike Shop.

Continue Reading
Advertisement